Her telden caz

Güncelleme Tarihi:

Her telden caz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2002 09:56

Müziğinde kuzey cazıyla sokak funk'ını, 70'lerin fusion'ını ve rock'u buluşturan Lifeline 28 Şubat Perşembe günü Beyoğlu Jazz Cafe'de bir konser verecek. Topluluğun bazı bestelerinde William Burroughs ve Stanislaw Lem gibi yazarların eserlerine göndermeler de var.

Haberin Devamı

Lifeline Yahya Dai, Şevket Akıncı, Emre Tukur, Eylem Pelit ve Cem Aksel'den oluşuyor. Bütün besteler Şevket Akıncı'ya, düzenlemeler de grup elemanlarına ait. 

Lifeline, Kuzey cazıyla sokak funk'ını, 70'lerin fusion'ını ve rock'u birarada barındıran  bir grup. Sokak kültürüyle edebi eserlerin aynı repertuvarda kaynaşması, renkli ve heterojen bir müzik anlayışını ortaya çıkarmış. Anadolu ezgilerinin etkilerini de göz ardı etmemek gerek. Standart cazdan faydalanırken, free cazın açık solo sistemi de kullanılmış.

"Ratrace", "Erotic Kungfu", "Rags to Riches" gibi besteler sokak kültüründen etkilenirken, "Solaris, "Nova Express", "Dark Star" gibi bestelerde William S. Burroughs ve Stanislaw Lem gibi yazarların eserlerinden esinlenilmiş.

Beyoğlu Jazz Café
Tel: 0 212  245 05 16
Saat: 22:00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!