Her metre çok kritik

Güncelleme Tarihi:

Her metre çok kritik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 20:41

Ermenek'teki maden kazasında göçük altında kalanları kurtarmak için çalışmalar hızla devam ederken, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın açıklaması kazanın boyutunu gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Madende göçük altında kalan işçilerin 777 metrede bulunduğunu açıklayan Bakan Yıldız, su seviyesinin hızla yükseldiğini ve zamana karı bir yarış içinde bulunduklarını söyledi. Yıldız, su seviyesinin işçilerin bulunduğu 777 kotunu aşarak 820 kotuna yanı işçilerin 43 metre yukarısına kadar yükseldiğini açıkladı. Bu durumda su işçilerin bulunduğu seviyeden yukarı doğru ocakları basmış bulunuyor.

Her metre çok kritik
Ateş de su da toprak da hava da onları vurdu



Her metre çok kritik


Madencilerin hayatta kalmasını sağlamak ve şanslarını artırmak için yeryüzünde de büyük bir çaba sarf ediliyor. Bir yandan büyük kompresörlerle madene hava basılırken dieğr taraftan da dalgıç pombalarla suyun tahliyesi yapılmaya çalışıyor. Enerji Bakanı Yıldız şu ana kadar bir pompanın tahliye çalışmasını sürdürdüğünü bir pompanın da montajının bitmek üzere olduğunu belirtti.

Madende su seviyesinin yükselişinin durdurulmasından sonra hızla tahliye işleminin yapılması hayati önem arz ediyor. Kurtarma çalışlamalarında aşağı seviyelere ulaşabilmek için de su tahliyesinin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Madenci arkadaşları göçük altında kalan işçiler de bu çalışmalara katılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!