Her isteyen heykelini diktirecek

Güncelleme Tarihi:

Her isteyen heykelini diktirecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2001 12:21

Kayseri'nin bir ay önce faaliyete başlayan ilk heykel atölyesi Lirik Art'ın sahibi heykeltraş Tolga Gürbüz, dileyenlerin birebir boyutlarda büst ya da heykellerini yapıyor. Ancak her emeğin bir karşılığı var. Gürbüz, büstlerin 500 milyon liraya malolduğunu anlatıyor. Boy heykelinin tutarı ise 3 milyara kadar çıkabiliyor.

Haberin Devamı

Siz de bir sanat yapıtı adacılığıyla ölümsüzleşmek ister misiniz? Eğer böyle bir düşünceniz varsa en az 500 milyon en çok da 3 milyar lirayı gözden çıkarmanız gerekiyor. .

Kayseri'nin, bir ay önce faaliyete başlayan ilk heykel atölyesi Lirik Art'ın sahibi heykeltraş Tolga Gürbüz, dileyen herkesin birebir boyutlarda hüstünü ya da heykelini yaparak onları ölümsüzleştiriyor.

Kayseri'de heykele olan bu ilginin kendilerini sevindirdiğini belirten Gürbüz, şunları söyledi:

"Heykel sanatını, Anadolu'da da halkın yaşamına sokmak ve heykelleri ana caddelerle sınırlı bırakmayarak evlere, bahçelere taşımak için açtığımız sanat atölyesi kısa sürede gelen ilgi nedeniyle geleceğe olumlu bakmamızı sağladı. Kişiler, sanata olan ilgilerini yansıtmak, kendi ve ailelerini ölümsüzleştirmek ve yaşadıkları ortamda estetik değer oluşturmak için heykel siparişi veriyor. Sadece kendileri ile de sınırlı kalmıyorlarlar, örneğin bir halk ozanı Neşet Ertaş'ın, bir fizik öğretmeni Albert Einstein'in heykelinin siparişini verdi."

Haberin Devamı

Gürbüz, sipariş aldıkları heykelleri 2-3 gün içinde teslim edebildiklerini söyleyerek, "Bire bir ebatta yapılan bir büst kil ve alçıdan yapılması durumunda 500 milyon liraya maloluyor. Yağmura, kara dayanıklı polyester ya da mermer kullanılırsa maliyeti 1 milyar liraya çıkıyor. Boy heykelini ise malzemesine göre 1.5 ile 3 milyar lira arasında yapıyoruz" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!