Hepsinin güvenlik orduları var

Güncelleme Tarihi:

Hepsinin güvenlik orduları var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Carrefour'daki patlamalardan sonra güvenlik önlemleri artırıldı. Diğer alışveriş merkezlerine de sorduk. Hepsinde güvenlik için 70-100 kişilik ekipler ve birçok kamera bulunuyor.

Kadıköy Kozyatağı'ndaki büyük alışveriş merkezi Carrefour'da 19 Aralık Pazar günü arka arkaya meydana gelen iki patlama şirketi güvenlik önlemlerini arttırmaya zorladı.

CarrefourSA yetkililerine göre şu anda hipermarket ve ticaret merkezinin her kapısında 4'er kişilik güvenlik ekipleri görev yapıyor. Otoparkta güvenlik önlemleri arttırıldı. Üç güvenlik görevlisi ve 1 güvenlik sorumlusundan oluşan ekipin tüm müşterileri el dedektörü ile arıyor, çanta ve poşetler ayrıca kontrol ediliyor.

CarrefourSA'nın güvenlik ekibi 70 kişiden oluşuyor.

Carrefour'da güvenlik kameralarının tespit ettiği görüntüler polis tarafından inceleniyor.

PROFİLO: 62 kişilik ekip dolaşıyor

Mecidiyeköy'deki Profilo Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Nuri Aka ‘‘Biz alışveriş merkezi olarak geçen yıl meydana gelen Mavi Çarşı olayından sonra güvenlik tedbirlerini artırmıştık’’ diyor. ‘‘Daha sonra hiç bir tedbiri geri çekmedik. Ayrıca sözkonusu olaydan sonra Emniyet ile koordineli bir çalışmaya başladık.’’

Profilo Alışveriş Merkezi'nin şu anda 62 güvenlik elemanı bulunuyor. Merkezin otoparkında 10 güvenlik elemanı görev yapıyor. Ayrıca merkezde dış kameralar hariç 48 güvenlik kamerası bulunuyor.

CAROUSEL: 42 güvenlik kamerası var

Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi yetkilileri Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinden sonra herhangi bir saldırıya karşı önlemleri artırdıklarını şu anda da aynı önlemlerin geçerli olduğunu söylüyorlar.Toplam 70 güvenlik elemanı var. Bu elemanlar merkezin giriş kapılarında, katlarda ve otoparkta görev yapıyorlar. 5 güvenlik görevlisi de sürekli olarak güvenlik kameralarını izliyor. Carousel aynı zamanda 33 tane renksiz, 9 renkli kamera ile takip ediliyor.

AKMERKEZ: Bomba eğitimli köpekler

Büyük alışveriş merkezlerinden Akmerkez’in Genel Müdürü Zeynep Akdilli ‘‘Akmerkez yönetimi güvenlik konusuna büyük bir dikkat ve duyarlılıkla yaklaşıyor. Kesin güvenlik sağlarken amacımız ziyaretçilerimizi rahat ettirmek’’ diyor. Akmerkez'in güvenliği MET Group ve Pronet adlı şirketler tarafından sağlanıyor. Ayrıca Akmerkez'de genel güvenliği 24 saat denetleyen ve danışmanlık yapan bağımsız bir şirket de görev yapıyor.

Güvenlik 145 kişiden oluşuyor. Sekiz girişi olan merkezin tüm girişlerinde x-ray ve metal dedektörü bulunuyor. Mal girişlerinde ise el dedektörü ile arama yapılıyor. Bu girişlerde organik bir madde olan plastik patlayıcıları atom sayılarını tarayarak tespit eden araçlar var.

Elemanların eğitimi sık sık tazeleniyor. X-ray elemanları yılda en az iki kez yabancı uzmanlar tarafından eğitiliyor. Fiziksel güvenlik ekibi ise iki ya da üç ayda bir güvenlik ve halkla ilişkiler eğitimi alıyor. Herkes her vardiyada (günde üç kez) yangın tatbikatı yapıyor.

Akmerkez'in ayrıca iki bomba eğitimli köpeği bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!