Hendek'ten Van'a 6 TIR, 1 kamyon yardım

Güncelleme Tarihi:

Hendekten Vana 6 TIR, 1 kamyon yardım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 19:23

Sakarya'nın Hendek ilçesinde toplanan 6 tır ve 1 kamyon yardım malzemesi Van'a gönderildi.

Hendek Belediyesinin düzenlediği yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniye, kuru gıda, su, kışlık elbiseler, soba ve diğer yardım malzemelerinin bulunduğu araçlar, Van'a hareket etti.
Yardımları taşıyan araçların uğurlanması için düzenlenen törende konuşan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yardım kampanyasının Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi ile ortaklaşa düzenlendiğini belirtti.
Vatandaşların Van'daki depremzedelerin acılarına ortak olmak için gayretle çalıştığını anlatan İnci, “Hendek halkının yardımlar konusunda çok farklı meziyetleri var. Bunu 1935 yılında uçak seferberliğinde, yakın zamanda
Kırgızistan, Pakistan ve Somali gibi ülkelere yaptığı yardımlarla çok sayıda
ilin önüne geçme başarısını göstermiştir. Bu yıl da Hendek olarak Pakistan'a gıda yardımlarında bulunduk. Bu yardımları insanlığımız adına yaptık” dedi.
Yardımların dikkatli bir şekilde yapıldığını vurgulayan İnci, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemeleri toplamaya öncelik verdiklerini sözlerine ekledi.
Van'a gönderilen araçlarda, 220 branda çadır ile bir adet sahra çadırı, 1 tır battaniye, 1 tır su, 1 tır makarna, 1 tır katalitik soba, 1 tır yatak ve yorgan, 1 tır yağ ve 60 adet engelli aracının bulunduğu belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!