Hemşireler işaret dili öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Hemşireler işaret dili öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 11:44

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde görev yapan hemşirelere işaret dili eğitimi veriyor.

İSÖM'den yapılan açıklamaya göre, İSÖM ile Cerrahpaşa Tıp Fakültesi arasında yapılan protokolle hastane bünyesinde çalışan hemşirelere işaret dili eğitimi verilmesine 2009 yılının Nisan ayında başladı. İlk olarak 18 hemşirenin katıldığı eğitimlerin 2009 yılının Kasım ayında başlayan ikinci eğitim döneminde 45 hemşire eğitim alıyor.

İSÖM'lü işaret dili eğitmenleri tarafından Tophane'deki merkezde verilen eğitimler, üçer aylık dönemlerde gerçekleştiriliyor.

Üniversite hastanesinin tüm sağlık birimlerinden bir hemşirenin katıldığı eğitim sınıfları, 15'er kişiden oluşuyor. Toplam 45 hemşirenin katıldığı birinci seviye eğitimler, işaret dili alfabesini bilmeyenlere verilen temel eğitim ve işaret müfredatından oluşuyor. Eğitimlerin sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan hemşireler, işaret dili sertifikasına sahip olacak.

GÖNÜLLÜ 100 HEMŞİRE SIRADA BEKLİYOR

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Hemşire Leman Kutlu, eğitimle tedavi için gelen işitme engelli hastalarla hastane personelinin iletişim kurması ve hizmetlerin kalitesi açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Şu ana kadar işaret dili eğitimine 60 hemşirenin katıldığını bildiren Kutlu, gönüllü olarak bu eğitimleri almak isteyen 100 hemşirenin de sırada beklediğini kaydetti.

İSÖM tarafından kamu kurumları ve özel kuruluşlar için 2006 yılında başlatılan işaret dili eğitimlerinde bugüne kadar zabıta, emniyet teşkilatı, imamlar ve hemşirelerden oluşan 1715 personele işaret dili eğitimi verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!