Hedwig'in "asi çıkıntısı" ve "Hav! Hav!"

Güncelleme Tarihi:

Hedwigin asi çıkıntısı ve Hav Hav
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2002 10:07

İki şaşırtıcı film daha var bugünün programında. John Cameron Mitchell'ın imzasını taşıyan Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı ile Kasia Adamik'ten Hav! Hav!.

Haberin Devamı

Bu yılın en çok ilgi gören filmlerinden biri olmaya aday Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı.
Hem tiyatroda  hem de sinemada parlak bir kariyer yapan 1963 doğumlu yazar, yönetmen ve aktör John Cameron Mitchell'ın imzasını taşıyan film, Doğu Berlin'li Hansel (nam-ı diğer Hedwig) adlı genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Ama bu, öyle alışıldık hikayeler gibi değil.

Hayatta iki büyük amacı vardır genç Hansel'in. Ünlü bir rock yıldızı olmak ve ruh ikizini bulmak. Günün birinde Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeye karar verir.  Ama kötü kader! Asi bir "çıkıntıyla" ortada kalır.  Derken, genç şarkıcı Tommy girer hayatına. Ona çılgınca aşık olur. Ama, Tommy, Hedwig'in şarkılarını kendine mal edip ünlü olunca, genç adam da kendi kurduğu grupla onu gölge gibi takip etmeye başlar.

Haberin Devamı

Mitchell, kendi yazdığı ve sahnelediği oyundan uyarladığı bu filmle, geçen yıl Sundance Berlin ve San Francisco'daki film festivallerinden ödüllerle dönmüştü. Sürprizlere hazır olun...

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı/ Beyoglu Emek/ Saat: 16:00

BİR KÖPEK OLSAYDIM...

Dünya Sinemasının Genç Yıldızları bölümünde yeralan Hav! Hav! aileden sinemacı genç bir kadın yönetmenin, Kasia Adamik'in imzasını taşıyor. Bu arada, 1972 doğumlu Adamik'in ünlü yönetmen Agnieszka Holland ile Çek sinemacı Laco Adamik'in kızı olduğunu hatırlatalım.

Adamik'in, iletişimsizliği ve modern toplumların ruhsal bozukluklara bakış açısını tartıştığı filmi Hav! Hav! "zalim dünya"dan elini eteğini çekip, kendi içine kapanan genç Lucy'nin öyküsünü anlatıyor. Onca acımasızlık karşısında çaresiz ve silahsızdır Lucy. Bir köpek olduğunu düşünür ve 'havlamak' dışında her tür insanı iletişim biçimini reddeder. Filmin senaristi de olan Heather Morgan, Lucy rolünde gözdoldurucu bir performans sergiliyor.

Hav! Hav! /Kadıköy Rexx / Saat: 10:30

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!