Hedge fonların lideri Soros ve Paulson

Güncelleme Tarihi:

Hedge fonların lideri Soros ve Paulson
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2010 00:01

Dünyanın en büyük 10 hedge fonunun yöneticisi kurulduklarından beri yatırımcılarına 153 milyar dolardan fazla kazanç sağlarken bu miktar sektördeki 7 bin fonun toplam getirisinin yaklaşık üçte birine denk geliyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor 

 

Edmond de Rothschild Group bünyesinde faaliyet gösteren LCH Investments tarafından yapılan bir araştırma, George Soros'un Quantum ve John Paulson’un Paulson & Co adlı hedge fonlarının kurulduğu günden beri yaptığı toplam kârın, McDonald's ya da Walt Disney'inkinden daha fazla olduğunu ortaya koydu.

 

Paulson'un yönettiÄŸi hedge fonun kurulduÄŸu 1994 yılından beri saÄŸladığı toplam 26.4 milyar dolarlık kazanç, neredeyse dünyanın lider uçak üreticisi Boeing'in aynı dönemdeki net kârıyla eÅŸit miktarda bulunuyor.Â

 

Haberin Devamı

Paulson geçtiğimiz dönemde ABD’li banka Goldman Sachs ile birlikte, 2007’de gayrimenkul sektörünün çökeceğine yönelik pozisyon aldığı iddiasıyla da gündeme gelmişti.

 

LCH Investments tarafından yapılan araştırma, bazı para yöneticilerinin hedge fonların sağladığı getirileri daha yakın takibe aldığı bir dönemde geldi.

 

Yatırımcılar genellikle paralarını önceden çok kazandıran hedge fonlara aynı performansın devam edeceğini düşünerek yatırıyor ancak çoğunlukla en çok getirinin sağlandığı dönemi kaçırıyor.

 

LCH'nin başkanlığını yapan Rich Sopher, hedge fonlar arasında en tepede yer alanların ortak özelliklerinin kaynak girişini çok sıkı kontrol altında tutmaları olduğunu belirtti. Sopher böylece bu kurumların stratejilerine zarar verecek kadar çok büyümenin önüne geçtiğine işaret etti.

 

Örneğin David Tepper'in yönettiği Appaloosa Management adlı hedge fon şimdiye kadar yatırımcılarına 12.4 milyar dolar kazandırmasına rağmen düzenli ödenen kâr paylarından sonra hâlâ değeri 12.5 milyar dolar olan varlığı yönetiyor.

 

Haberin Devamı

* Bu yazı Financial Times'ta, "Soros and Paulson lead hedge fund table" yayımlanan başlıklı haberden derlenmiştir.

 

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet

http://twitter.com/HurriyetEkonet 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!