Hedef İslami sermaye

Güncelleme Tarihi:

Hedef İslami sermaye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türbanı savunmayı sürdüren DYP Lideri Çiller, gözünü İslami sermayeye dikti. İslami ve muhafazar sermaye grubunu, ‘‘Bu ülkenin orta sınıfı’’ sözleriyle tanımlayan Çiller, MÜSİAD üyeleriyle sıcak ilişkisini sürdürmeyi planlıyor.

Kapatılan RP'nin oy tabanına gözlerini diken ve gezilerinde türban özgürlüğünü savunan DYP lideri Tansu Çiller, bu kez de islami sermayeyi hedef seçti.

Çiller, kapatılan RP ve FP ile bazı tarikatların sermaye tabanını oluşturduğu küçük ve orta ölçekli işletmelerle temasa geçti. Gittiği il ve ilçelerde, muhafazakar sermaye grupları ve yerel işadamlarıyla görüşen Çiller, kış mevsiminde de, İslamcı olarak bilinen işadamlarıyla, kendi bölgelerinde toplantılar düzenleyerek, İslami sermayenin oylarını almaya çalışacak. İslami ve muhafazar sermaye grubunu, ‘‘Bu ülkenin orta sınıfı’’ sözleriyle tanımlayan Çiller, MÜSİAD üyeleriyle olan sıcak ilişkiyi de sürdürecek. Çiller, bir danışmanına, ‘‘Önemli olan sosyal yapıyı taşıyan sermayeyi etkilemek. Bu nedenle bütün gezilerimde, bu sermaye grubuyla görüşmek istiyorum’’ dedi. Gezi programlarının da buna göre düzenlenmesini isteyen Çiller, yaz başındaki Adana gezisinde İslami sermayenin önde gelen kuruluşlarından biri olan KOMBASSAN'ın bu kentteki tesislerini ziyaret etmişti.

TÜSİAD'A GİDECEK

Çiller, FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın ardından, uzun süredir kavgalı olduğu, Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleriyle de önümüzdeki günlerde biraraya gelecek. TÜSİAD üyeleri için yapacağı konuşmayı şimdiden hazırlayan Çiller, işadamlarına ‘‘Demokrasi, siyasi istikrar ve ekonomi' konusundaki görüşlerini anlatacak. Çiller, konuşmasında, ‘‘Büyük sermayeye karşı değilim. Ama küçük ve orta ölçekli sermayenin de önü açılsın’’ mesajı verecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!