HDP barajın altında kalırsa süper olur

Güncelleme Tarihi:

HDP barajın altında kalırsa süper olur
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 01:35

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’li bazı vekillerin seçim barajıyla ilgili açıklamalarına karşılık, “Şimdi birileri diyor ki barajın altında kalırsak şöyle olur, böyle olur. Hiçbir şey de olmaz. Süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti bu süreci başlattığında 2005’te, bunlar var mıydı? Öyle bir parti var mıydı? Bunların Meclis’te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan başlattı, AK Parti başlattı. Bu sürecin sahibi AK Parti hükümetidir” dedi.

Haberin Devamı

Malatya’da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelen ve ‘Yeni Türkiye’ söyleşisinde konuşan Akdoğan şunları söyledi: “Bakın bugün yine Kandil’den bir tanesi daha konuşmuş. Diyor ki, ‘Biz, nisan, mayıs gibi kongre toplayacaktık, silah bırakmak için. Ama hükümet gereken adımları atmıyor, anayasayı da değiştiremedi, toplamıyoruz’. Sen nisan, mayısta kongre toplayacaktın, bu arada nasıl anayasa değişecek. Meclis kapalı. Sen toplayacaktın da ne engel oldu?
GEL KENDİN İKNA ET
Elinde silah var, ‘Şunu yap’, ‘Bunu yap.’ Böyle bir süreç değildir, Çözüm Süreci. Senin tehdit ve şantajlarınla yürüyen bir süreç değil. Bu iktidar, millet ne derse onu yapar. Milleti ikna etmek de sadece AK Parti’nin vazifesi değil, gel kendin ikna et. Yani ben senin örgütsel hedeflerini gerçekleştirme memuru muyum?
SİLAHI BIRAK DA O OYU AL
Silah gömülür, o zaman dersin ki ‘Bu yöntem devre dışıdır, kabul edilemez. Biz, öldürmek üzerine bir yöntemi kabul etmiyoruz’. O zaman çıkarsın Türkiye’nin her yerine gidersin. Benim siyasi düşüncem budur dersin. Millet de destek veriyorsa o zaman işte barajı geçti, geçmedi tartışması bir anlam ifade eder. Sen baskıyla, şiddetle, tehditle, korkutmayla oralarda siyaset yapacaksın, sonra ‘Ben şu kadar oy aldım’. Bırak bakayım silahı, o kadar oy alabiliyor musun? Bu süreç (Çözüm Süreci) başarıya ulaşsa dahi biz bunlarla mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu hastalıklı yapıya biz Kürtleri terk edemeyiz. Bunların zulmü altında bırakamayız.
AK Parti güçlü olursa yeni anayasa yapılabilir, Çözüm Süreci başarıya ulaşabilir, güven ve istikrar sürebilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!