Hayvan otlatma kavgası ölümle bitti

Güncelleme Tarihi:

Hayvan otlatma kavgası ölümle bitti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2008 13:48

ARDAHAN’ın Çıldır İlçesi'nde, ilçesine bağlı Güvenocak Köyü’nde, 44 yaşındaki 4 çocuk annesi Bağdeser Kaya, hayvan otlatma yüzünden tartıştığı 6 çocuk babası 77 yaşındaki Daşdemir Gökyıldız’ı av tüfeğiyle vurarak öldürdü.

Olay, Çıldır'a 8 kilometre uzaklıktaki 50 haneli Güvenocak Köyü'nde meydana geldi. Bağdeser Kaya, evlerinin önündeki çayırda hayvanlarını otlatan Daşdemir Gökyıldız ile tartıştı. Çayıra giren hayvanları çıkarması için uyardığı Gökyıldız'ın kendisine hakaret etmesine sinirlenen Kaya, evdeki eşine ait av tüfeğini alarak Gökyıldız'a 3 el ateş etti. Köylülerin çağırdığı ambulansla Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Gökyıldız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Jandarma tarafından gözaltına alınan Bağdeser Kaya, 6 çocuk babası Daşdemir Gökyıldız’ın kendisine hakaret ve taciz ettiğini iddia etti. Kaya, “Çayıra giren hayvanlarını çıkarması için uyardım Ama o bana hakaret etti. Bir an kendimi kaybettim ve tüfekle vurdum” dedi.
Kaya sorgusunun ardından sevkedildiği Çıldır Adliyesi’nde Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak Ardahan Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!