Hayri Adıgüzel, eroinden kurtulmak için çırpınmış

Güncelleme Tarihi:

Hayri Adıgüzel, eroinden kurtulmak için çırpınmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2004 01:49

Adnan Adıgüzel, 33 yaşında eroinden ölen kardeşi Hayri Adıgüzel’i küçük bir grupla birlikte toprağa verdi.Yeni Asya Gazetesi'nin sahibi Mehmet Kutlular'ın yıllar önce aşırı dozdan ölen kızı Vildan Kutlular'a uyuşturucu sağlayarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Hayri Adıgüzel'in, eroinden kurtulmak için mücadele verdiği ancak başaramadığı ortaya çıktı. Adıgüzel dün toprağa verildi.

TOPHANE, Boğazkesen Caddesi, Cicim Sokak 4 Numara'daki evinde geçtiğimiz pazar gecesi aldığı aşırı dozda uyuşturucudan hayatını kaybeden ve olaydan sonra Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 33 yaşındaki Hayri Adıgüzel'in cenazesi, dün sabah saatlerinde kardeşi Adnan Adıgüzel ve arkadaşları tarafından alındı. Cenazeyi almaya gelenler arasında, aynı evi paylaşan ve cesedi bulan nişanlısı Tuğba da vardı. Yüzünü kapatarak basın mensuplarının görüntü almasını istemeyen genç kız, gazetecilere tepki gösterdi. Adıgüzel'in cenazesi Halkalı Sultan Beyazıt Camii'inde kılınan öğle namazından sonra Altınşehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eroinden kurtulmak isterken yenik düştüğü öne sürülen Hayri Adıgüzel'in kardeşi Adnan Adıgüzel, ‘‘Defalarca şahit oldum. Eroini bırakmayı çok istiyordu. Çok mücadele etti ancak başaramadı’’ dedi. Bir ay öncesine kadar ailece birlikte yaşadıklarını belirten kardeş Adıgüzel, şunları söyledi:

‘‘Bir ay önce evdeki bütün eşyalarını topladı. ‘Beyoğlu'nda ev tuttum. Bundan böyle nişanlım ile birlikte orada yaşayacağım' dedi. Zaman zaman görüşüyorduk. Uyuşturucu kullandığını da biliyorduk. Ben bile defalarca şahit oldum. Birkaç kez bırakmayı denedi. Biz de bırakması için çok uğraştık. Geçen ağustos ayında tekrar kullanmaya başladı. Bir kitap yazmak istiyordu ancak ne aşamaya geldiğini bilmiyorum’’

Ağabeyinin cesedini nişanlısı Tuğba’nın bulduğunu söyleyen Adıgüzel, ‘‘Tuğba dört gün önce evden ayrılmış. Birkaç kez telefonla aramış, cevap veren olmayınca eve giderek kontrol etmek istemiş. Kapı kilitli olunca polisten yardım istemiş. Kapıya gelen polis, yapacak bir şey olmadığını söyleyince çilingir çağırıp kapıyı açtırmış. İçeride ağabeyimin cesedini bulmuş’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!