‘Hayır’ı bırak bize dahil ol’

Güncelleme Tarihi:

‘Hayır’ı bırak bize dahil ol’
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 21:49

Başbakan Binali Yıldırım, dün Çankırı ve Karabük’te düzenlenen mitinglere katıldı. Anayasa referandumuna ilişkin konuşmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve kriz yaşanan Hollanda’yı eleştiren Başbakan Yıldırım özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

EY HOLLANDA, EY ALMANYA

“Kılıçdaroğlu sazı almış eline aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri bir işe yaramaz. Ancak bir tane doğru şey söylüyor. Onun için teşekkür ediyorum. Diyor ki, ‘Bu sistem değişirse yeni sisteme göre cumhurbaşkanı bir partiden seçilir başbakan da başka partiden olursa bunlar anlaşamazlarsa ne olacak?’ Uyan da balığa gidelim, uyan uyan. Ya zaten bunun için bu değişiklik yapılıyor. Yardımcısı da diyor ki, ‘Kılıçdaroğlu tersinden bile okur.’ Doğru tersinden okumuş. Bir eksiği kaldı. ‘Hayır’ kampanyasını bırakıp bizim kampanyamıza dahil olsun, ona da yer var. Tek adam olacak diyorlar, 2 cumhurbaşkanı mı olacak, mahallede 2 muhtar mı olacak? Sanki İstanbul’u fethetmeye gidecek. Padişahlıkla, diktatörlükle bununla karıştırmayın. Meclis ilk kez yargıya üye seçecek, buna da karşı çıkıyorlar. Milletin seçtiği mi doğru, memurun kendi aralarında seçtiği mi? Yeni sistemde cumhurbaşkanı Meclis’i fesh edecekmiş, yıldızlı kuyruklu yalan.

Haberin Devamı

Bazı ülkeler, ‘Avrupa değerleri’ diyor ama onların gerçek yüzünü şu bir haftada gördük. Almanyası, Hollandası, İsviçresi... Mesele Türkiye olunca nasıl birden bire diktatörleştiklerini, nasıl yasakçı uygulamaya geçtiklerini gördük. Oralarda ‘Hayır’ demek serbest ‘Evet’ demek yasak. Bunların fikir özgürlüğünden, hürriyetlerden, insan haklarından anladığı bu kadar. Ne diyor Mevlana: ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.’ Ey Hollanda, ey Almanya, özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Türkiye’ye düşman olanları, teröristleri koruyup kollayacaksınız, cirit atacaklar, bakanlarımız geldiğinde de yolunu keseceksiniz, konuşturmayacaksınız. Orada yapılanları görüp bakanlarımıza destek olmaya gelen soydaşlarımızın üzerine de atlarınızla itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, bu yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir.

SEÇİMLERİNE AYAR VERDİK

Hiç merak etmeyin, Türkiye büyük bir devlet, artık Avrupa bile siyasetini Türkiye’ye göre yapıyor. Bakın sonuçlara; Türkiye, Hollanda seçimlerine de ayar verdi. Bir müddet daha ırkçılığı Avrupa’da frenledi. Ama aklınızı başınıza alın. Bu İslam, Türk düşmanlığı sizi doğru bir sonuca götürmez. Şunu Avrupa ülkeleri hiç unutmasın, bu yapılanları bir kenara yazdık, gerektiği zaman gerekli karşılıklar verildi verilmeye devam edecek. Avrupa’daki 5 milyon kardeşimiz de bu olanları izliyor, onları da sakin olmaya, kışkırtmalara aldırış etmemeye çağırıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!