Haydarpaşa'da vapur kazası

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşada vapur kazası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 23:17

TDİ Şehir Hatları İşletmesi’ne bağlı 2 vapur, Haydarpaşa mendireği önünde çarpıştı.

Haberin Devamı

Haydarpaşa mendireği önünde çarpışan  TDİ Şehir Hatları İşletmesi’ne bağlı "Sedefadası" ve "İnkılap"  vapurlarında maddi hasar meydana gelirken, kazada 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Saat 21.00’de Kadıköy-Karaköy  seferini yapan "İnkılap" vapuru ile aynı saatte Eminönü-Kadıköy  seferini yapan "Sedefadası" vapurları, Haydarpaşa mendirek önünde  çarpıştı.

Dümen kilitlenmesi sonucu meydana geldiği belirtilen kazada iki  gemide maddi hasar oluşurken, yolculardan Gülbahar Ataoğlu (40)  çarpışmanın etkisiyle hafif şekilde yaralandı. Bu arada, adı  açıklanmayan bir kişi de paniğe kapılarak denize atladı.

Kaza üzerine TDİ Şehir Hatları İşletmesi’ne bağlı "Turan Emeksiz" ve "Adem Yavuz" vapurları olay yerine gelerek, çarpışan gemilerdeki  yolcuları tahliye ettiler.

Gülbahar Ataoğlu karada bekletilen bir ambulansla Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Ataoğlu, daha sonra buradan Marmara  Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Kaza sırasında denize atlayan ve yüzerek Haydarpaşa mendireğine  çıkan yolcu da bir botla kurtarıldı.

Çarpışan vapurların su almasının söz konusu olmadığını belirten  yetkililer, her iki vapurda da maddi hasar meydana geldiğini  kaydettiler.

"Sedefadası" vapuru olayın ardından Sirkeci İskelesi’ne,  "İnkılap" vapuru ise Harem’e çekildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!