Hayatının piyangosu

Güncelleme Tarihi:

Hayatının piyangosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2014 01:43

Antalya’da cuma günü karaciğer nakli için listeye adını yazdıran Ferhat Turan’a, aranan organ üç gün sonra bulundu ve nakil başarıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nde 2 ay tedavi gören ‘Wilson’ hastalığından mustarip Ferhat Turan (22), yapılanlar sonuç vermeyince 3 gün önce, binlerce insanın bulunduğu organ bekleme sırasına yazıldı. Ancak bir başka ailenin acısı, Turan için mucize oldu ve sadece 3 gün sonra aranan organ bulundu. Geçtiğimiz pazar günü kanama sonucu beyin ölümü gerçekleşen Çiğdem Usanmazer’in (60) ailesinin bağışladığı karaciğeri, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nde başarıyla Turan’a nakledildi.
MEKâNI CENNET OlSUN
Milyonda bir şansla hayata gülen Turan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Enfeksiyon ve sonrasında gastroloji tedavisinin ardından karaciğer nakil sırasına yazdılar. Üç gün geçmişti ki, ‘Bağış karaciğer var. Sana nakledeceğiz’ dediler. Çok mutlu oldum. Organları bağışlanan kişinin mekânı cennet olsun. Hayatım boyunca onun için dua edeceğim. Onun sayesinde yarım bıraktığım her şeyi tamamlayacağım.”
FERHAT ÇOK ŞANSLI
Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Onur Yılmaz da “Hastamızı henüz üç gün önce karaciğer sırasına kaydetmiştik. Pazar gecesi beyin ölümü gerçekleşen Usanmazer’in ailesi tarafından bağışlanan karaciğeri nakledildi” dedi. Onur Yılmaz, Ferhat Turan’ın oldukça şanslı olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!