Hayata hazırlık

Güncelleme Tarihi:

Hayata hazırlık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Öğrencilere iyi bir eğitim vermenin yanısıra, onları hayata hazırlamak amacıyla birçok etkinlikte bulunduklarını anlatan müdür Özkardeş, şunları söylüyor: ‘‘Kültürel yönden öğrencilerimizi zengin kılmak amacıyla müze inceleme, kitap fuarı, piknik gibi sosyal etkinkilere yer veriyoruz. Hentbol, basketbol, yüzme, tenis gibi spor etkinliklerini modern tesislerde gerçekleştirerek, geleceğin bir çok başarılı sporcusunu yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz bireysel çalışabilecekleri laboratuvarlarda deneylerini yapıyorlar.’’

Yetimlerin zengin okulu Darüşşafaka başarılı öğrencileri bekliyor

BİR asrı aşkın süredir Türk kültür ve eğitimine katkıda bulunan Darüşşafaka Lisesi, şimdi yeni öğrencilerini bekliyor. 127 yıldır sektörde başarıya imza atmış birçok kişiyi yetiştiren Darüşşafaka, 2000-2001 öğretim yılı için özel seçme sınavı kayıtlarına başladı.

Babası ölmüş ve mali durumu öğrenimini sürdürmeye yeterli olmayan, ilkokul 3'ncü sınıfı başarıyla bitirmiş öğrencileri sınavla alarak İngilizce ağırlıklı ücretsiz bir eğitim veren okul, Maslak'taki çağdaş eğitim tesislerinde bulunuyor.

Darüşşafaka, ilkokul 3'ncü sınıftan, lise son sınıfa kadar toplam 907 öğrenciye ücretsiz yatılı eğitim veriyor. Okulun Müdürü Azmi Özkardeş, ‘‘İngilizce ağırlıklı yüksek eğitim kalitesiyle mali durumu yeterli olmayan başarılı çocuklara Türkiye'de ayrıcalıklı bir camianın üyesi olma ve parlak gelecek imkanı veriyoruz‘‘ dedi.

Özkardeş, sınav için 1990 ya da sonraki tarihlerde doğmuş, sağlık açısından yatılı okula kabulüne sakınca bulunmayan adayların 9 Haziran'a kadar gerekli belgelerin eşliğinde Darüşşafaka Lisesi'ne bizzat ya da eksiksiz şekilde posta yoluyla başvurabileceklerini belirtti. Kayıtlar bir hafta önce başladı.

Darüşşafaka Lisesi'ne giriş sınavı 11 Haziran Pazar günü İstanbul ve 6 diğer ilde aynı anda gerçekleştirilecek.

Harçlık okuldan

FİNANS kaynağını bağışlardan ve Darüşşafaka Cemiyeti'nin işletme gelirlerinden sağlayan lisenin, üniversite sınavında birçok başarıya imza attığını belirten Darüşşafaka Lisesi Müdürü Azmi Özkardeş, ‘‘Öğrencilerin tüm ihtiyaçları karşılandığı gibi her ay belli bir miktar harçlık veriyoruz. Bütün bunların karşılığında ise mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmuyor’’ dedi.

ÜNLÜ MEZUNLAR

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Necdet Seçkinöz, Yazarlar Aziz Nesin, Ahmet Rasim, tiyatrocu Tolga Aşkıner, Erol Amaç, İhsan Devrim, Gazeteci Yalçın Pekşen, Tekin Aral, Bankacı Coşkun Ulusoy, Prof.Dr. Rıdvan Cebiroğlu, Oyun yazarı Vakıf Küçükoruç, Darüşşafaka'nın bazı ünlü isimleri.

Darüşşafaka'nın adres ve telefonları şöyle:

Adres: Büyükdere Caddesi, Derbent Mevkii

Maslak 80884 İstanbul

Tel: (0212) 286 22 00- 285 25 85

Faks: (0212) 285 25 86

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!