Hayat ve alışveriş devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Hayat ve alışveriş devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 15:48

Son 50 yılın en büyük sel felaketiyle boğuşan Tayland'da Bangkokluların tedirgin bekleyişi sürerken, sular altında kalan ülkenin kuzey bölgesindeyse halk günlük hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Tayland'da Temmuz ayından bu yana sekiz milyon kişiyi etkileyen ve yaklaşık 300 kişinin ölümüne neden olan sel sularının başkente ulaşmasına engel olunması için çalışan Bangkokluların hazırlıkları devam ediyor.

Halk, 12 milyon nüfuslu kentteki ev ve işyerlerinin önünü kum torbaları ve kendi ördükleri duvarlarla çevrelerken, binaların alt katları da boşaltıldı.

Üçte ikisi sellerden etkilenen ülkenin özellikle kuzey bölgesi sele teslim olurken, Taylandlılar, sular altındaki kentlerde açık olan dükkanlardan yiyecek ve içecek alışverişi yaparak, bir şekilde hayatını devam ettirmeye çalışıyor.

HER ŞEYE RAĞMEN HAYAT DEVAM EDİYOR / FOTO GALERİ

Yaklaşık 3 milyar dolarlık zarara neden sellerde, 200'den fazla otoban ve yol kapanırken, kuzeye uzanan tren yollarının birçoğu da kullanılmaz hale geldi.

Haberin Devamı

Hükümet, yaşanan felaketi, "son 50 yılda Tayland'ı vuran en kötü sel felaketi" olarak tanımlarken, Başbakan Yingluck Shinawatra "Tayland tarihinin en kötüsü" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!