Hayat kadınıyla yakalanan erkekten rapor istenecek

Güncelleme Tarihi:

Hayat kadınıyla yakalanan erkekten rapor istenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı, fuhuş olayları ve bekaret kontrolünde, uygulamadaki farklı işlemleri ortadan kaldırmak için bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, hayat kadınlarıyla beraber olan erkeklerden de bulaşıcı hastalık taşımadığına dair rapor istenecek, olmayanların sağlık kontrolünden geçirilmesi sağlanacak. Aracısız fuhuş yapan kadınlar artık savcılığa çıkarılmayacak, ancak fuhuşu meslek haline getirmişlerse bu kişiler vesikalandırılacak.

İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık Kadının Statüsü ve Sorunları Genel Müdürlüğü'nün fuhuş olayları ve bekaret kontrolüne ilişkin gönderdiği bir yazı üzerine, iller arasındaki farklı uygulamayı ortadan kaldırmak için Bakan Kutlu Aktaş'ın imzasıyla bir genelge yayınladı.

Genelgede, kolluk güçlerinin fuhuş yapan kişilerle müşteri gibi davranarak ve para karşılığı anlaşarak suçüstü yapmasının çeşitli çevreler tarafından eleştiri konusu haline getirildiği vurgulandı.

‘‘Bekaret kontrolü’’ olarak adlandırılan doktor muayenelerinin de uluslararası sözleşmeler ve Anayasa'da yeralan ‘‘kişinin vücut bütünlüğüne dokunulamayacağı ve özel hayatın gizliliği’’ ilkesine aykırı düştüğünün değişik çevrelerce ifade edildiği hatırlatılan genelgede, Türk Ceza Kanunu'na atfen, ‘‘cinsel ilişkiye girmek isteyen bir kişinin bizzat kendisinin ilişkide bulunacağı bir kişiyi bulması suç teşkil etmiyor’’ denildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!