Hayallerinize gem vurmayın

Güncelleme Tarihi:

Hayallerinize gem vurmayın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2011 00:00

Microsoft, Apple, Google, Youtube, Facebook... Uzayıp giden bu listedeki şirketlerin ortak yanı, hayallerinin peşinden koşan gençler tarafından kurulmuş olmaları.

Haberin Devamı

Eskiden turizm sektörüne ‘bacasız sanayi’ yakıştırması yapılırdı. Son yıllarda internet ve bilişim alanındaki gelişmelere bakınca, karşımıza en az turizm sektörü kadar ciddi bir potansiyel çıkıyor. Turizm örneğindeki gibi bacaya yani ağır sanayii yatırımlarına ihtiyaç duymayan bu yeni alanda başarılı olmak, sandığınızdan çok daha kolay olabilir.
Dünyanın marka değeri en yüksek şirketleri listesine baktığımızda, karşımıza yoğunlukla bilişim şirketlerinin çıkması boşuna değil. Bilginin altın değerinde olduğu günümüzde, bilişim sektörünün bu kadar güçlü olması da normal. Öte yandan milyarlarca dolarlık bu dev bilişim şirketlerinin temeli, çoğunlukla sadece iyi bir fikir ve başarılı bir uygulamayla atıldı.
Kimi zaman fikri bulan kişi, teknik tarafı zayıf olduğu için bir arkadaşından yardım aldı, kimi zaman iki genç, okulu yarım bırakmak pahasına projelerini geliştirip yatırımcı aradı. Günün sonunda geleceği görüp, en uygun çözümü üretenler, minicik bir tohumdan büyüyen devasa bir çınar ağacı misali, basit bir fikirden yola çıkıp dünyanın en zenginleri listesine adını yazdırdı.
Öncelikle, insanların hayatını kolaylaştıracak bir fikir bulmaya yoğunlaşmalısınız. Milyonlarca insanın işine yarayabilecek tamamen yeni bir fikirle ortaya çıkabileceğiniz gibi, var olan bir fikri ya da uygulamayı, daha kolay ve keyifli bir hale getirebileceğiniz bir çözüm de yaratabilirsiniz. Düşünmeye, kendinizden ve yakın çevrenizden yola çıkarak başlayabilirsiniz. Teknolojiye ve bilgiye erişimin kolaylaşmasından faydalanın. Hepimizin her gün kullandığı internet üzerinde çoğu kullanıcı için ortak problemler ve beklentiler olduğunu unutmayın.
Öte yandan artık sadece internet tabanlı bir projenin başarılı olması zor. Projeniz mobil tarafa da kolaylıkla entegre edilebilir olmalı. Bu arada hayatı kolaylaştırmak deyince, konuyu gözünüzde büyütmeyin. Kimse hastalıklara çare bulmanızı beklemiyor. Kullanıcıları doğru yerden yakaladığınız sürece, basit bir oyunla bile hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Milyonlarca kalbi bir anda fetheden Angry Birds oyununu hatırlayın.

Haberin Devamı

IMAGINE CUP: KİMİN RÜYASI DAHA İYİ

Haberin Devamı

Eğer öğrenciyseniz şanslısınız. Zira Microsoft, üniversite öğrencileri için pek çok yazılım aracını ücretsiz olarak sunuyor. http://dreamsparktr.msakademik.net adresinde detaylı bilgi bulabileceğiniz bu hizmet sayesinde, hayallerinizi gerçekleştirmek için karşınıza çıkabilecek engellerin çoğunu kolayca aşabilirsiniz. Bu noktada dikkate almanız gereken bir konu da, Imagine Cup yarışması. Microsoft tarafından 2003 yılından beri düzenlenen ve dünyanın en büyük öğrenciler arası teknoloji yarışması olan Imagine Cup, yazılım tasarımı, gömülü sistemler, oyun geliştirme, dijital medya ve BT becerisi olmak üzere beş ayrı kategoride katılımcı arıyor. Kendi başınıza ya da ekibinizle yarışmaya katılabiliyorsunuz. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilen bu yarışmanın Türkiye birincisi ise dünya finallerine gitmeye hak kazanıyor (bilgi için: http://imaginecup.msakademik.net

Haberin Devamı

Cep telefonuyla hesap ödeme devri

NFC (Near Field Communication), diğer bir deyişle temassız iletişim; son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız bir teknoloji. Turkcell, kendi markasıyla pazarladığı bir telefon olan T20 ile dahili NFC hizmeti sunuyor. Üstelik bu alana ciddi yatırım yapmış durumda. Bu şu anlama geliyor; anlaşmalı müesseselerde, T20 telefonunuzu tıpkı bir kredi kartı gibi kullanabiliyorsunuz. Harcamalar, telefonunuza tanımladığınız Mastercard uyumlu kredi kartınızdan ve Cep-T Cüzdan adlı bir mobil cüzdan uygulamasıyla yapılıyor. NFC, android 2.3.3 yüklü olarak gelen T20, 3.5 inç kapasitif ekrana sahip ve sadece 115 gram ağırlığında. Beş megapiksel kamerayla donatılmış olan T20, dört GB bellek kartı ve 30 adet önyüklü uygulamayla satışa sunulmuş. T20’nin çalınması ya da kaybedilmesi durumunda, uzaktan telefona erişerek bilgilerinizi silebilmeniz ya da telefonu harita üzerinden takip edebilmeniz ekstra güvenlik sağlıyor. Kontratsız satış fiyatı 419 lira olan Turkcell T20 ile ayrıca üç ay boyunca her ay, her yöne 100 dakika ve 100 MB internete de sahip oluyorsunuz. 24 ay kontrat yapmayı düşünen kullanıcılar içinse 19.9 ve 29 liralık iki farklı paket mevcut.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!