Hayalet baron tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hayalet baron tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 20:48

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kanada’nın verdiği bilgi doğrultusunda sahte belge, pasaport ve oturma izniyle Amerika ve Avrupa’ya göçmen gönderdiği tespit edilen 2 şüpheliyi Fatih’te gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Polisin yaptığı inceleme sonucunda gözaltına alınanların Türkiye, Kanada, İtalya ve Almanya’da 20 yıldır aranan “Hayalet Baron” lakaplı İran uyruklu Reza Lame ve suç ortağı Mehdi Golichobeh olduğu ortaya çıktı.

Interpol tarafından da aranan şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda sahte pasaport ve belge ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderildi.

Savcılık sorgularının ardından şüpheliler “Resmi Belgede Sahtecilik ve Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından İstanbul 13. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Mahkemede ifade veren Reza Lame, hakkındaki suçlamaları reddetti, “Ben Taksim’de turizm şirketi sahibiyim. Burada turistlere yardımcı oluyoruz” dedi. İfadelerin ardından Reza Lame ve Mehdi Golıchobeh mahkeme tarafından “Resmi Belgede Sahtecilik ve Göçmen Kaçakçılığı” suçlarından tutuklandı. 

BAKMADAN GEÇME!