Havuz problemi karakola taşındı

Güncelleme Tarihi:

Havuz problemi karakola taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

İstanbul’un lüks sitelerinden birinde yönetimin aldığı kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı havuz saati uygulamasına karşı çıkan karma bir grup kadınlar saatinde havuza girmek istedi. Güvenlikçiler tarafından engellenen grup, havuza alınmayınca karakola gitti.

Haberin Devamı

AVRUPA Yakası’nda, çevre yolunun hemen kenarında yükselen Finanskent site yönetiminin aldığı “karma ve ayrı saatler” uygulamasına karşı çıkan bazı site sakinleri, eğer karar hayata geçerse prostesto amaçlı topluca havuza gireceklerini söylemişlerdi. Ve sonunda beklenen oldu. Havuzdaki ayrı saat uygulamasını başlatan Finanskent site yönetimine karşı örgütlenen bazı site sakinleri, dün sabah “kadın saati”nde havuza girmek istedi. Yaklaşık 70 kişilik grup görevliler tarafından “giremezsiniz” yanıtını alınca tartışmalar başladı. Tartışmalar bir süre sonra arbedeye dönüştü ve havuz görevlileri grubun havuza girmesini engellemek için kapıları kilitledi. Tartışmalar devam ederken olay yerine gelen polis, bir nebze de olsa  havuz kavgasını yatıştırdı. Uygulamaya karşı olan site sakinleri ise karakola gidip “özgürlüklerinin kısıtlandığı” gerekçesiyle şikâyetçi oldular.

Ne olmuştu

Haberin Devamı

İSTANBUL’un lüks sitelerinden Finanskent’te harem-selamlık havuz tartışmasını, 19 Eylül’de Hürriyet Kelebek yazarı Onur Baştürk köşesinden duyurmuştu. Yönetim, sitede bir anket yapmış ve ayrı saat isteyenler 200’e karşı 82 kişi çıkmasına rağmen sosyal tesislerde yer alan havuzun kullanımını karma ve ayrı saatler olarak ikiye ayırmıştı. Bazı site sakinlerinin talebi üzerine başlatılan uygulamaya itiraz edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!