Havlayana aldırmam

Güncelleme Tarihi:

Havlayana aldırmam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı'nda konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, dinci gazetelere ağır şekilde tepki gösterdi. Özden hakkındaki yazıları kastederek, ‘‘Bana karşı havlayanlar var ama ben onlara aldırış etmiyorum’’ dedi.

‘‘TÜRKİYE'de yargı bağımsız değil’’ sözleriyle geçen hafta dikkatleri üzerine çeken Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, dün de, devleti yönetenlerin yoldan sapması yüzünden sorunlar yaşandığını söyledi. Özden bazı basın kuruluşlarını kastederek, Bana karşı havlayanlar var ama ben onlara aldırış etmiyorum’’ dedi. 18 vakıf ve dernek tarafından Milli Kütüphane'de düzenlenen Türkiye Sorunlarına Çözüm Konferansı'na erken gelen Özden, sohbet sırasında bazı dinci gazeteleri eleştirerek, ‘‘Benim hakkımda havlayanlar var ama ben aldırış etmiyorum. Laik olmayanlara hayvan dediğimi yazıyorlar. Onlara sesleniyorum. Onun kendisi sensin’’ dedi. Özden, ‘‘Bir öğretmen, vatandaş, hukukçu ve anne baba olarak elimizden geleni yapıyoruz. Baba olarak çocuğa ne kadar söz geçirebiliyorsak, hukukçu olarak da yapabileceğimiz şeyler belli. Herkes sanıyor ki, dediğimiz dedik, kestiğimiz kestik’’ diye konuştu. Özden, 5 Ocak'ta dolacak görev süresini anımsatarak, ‘‘Ben bir yıl sonra ayrılacağım. Gazetecilere sürpriz yapacağım’’ dedi. ‘‘Hukuk ve Yargı Sorunları’’ oturumunun açılış konuşmasını yapan Özden, Türkiye'nin sorunlarının temelinde eğitimsizliğin yattığını söyledi.

BENİ UNUTMAYIN

Yeni yıla emekli girecek olan Özden dün akşam Gazeteciler Cemiyeti tarafından onuruna verilen resepsiyona katıldı. Burada bir konuşma yapan Özden, şunları söyledi: ‘‘Siz bana şimdiye kadar güvendiniz. Ben hepinize güvenerek bu görevde kaldım. Bundan sonraki özel ve sade yaşamımda da bildiğim doğruları yapmaya devam edeceğim. Yine bana güveninizi sürdürmenizi ve beni unutmamanızı istiyorum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!