Havalimanında termal kameralar kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Havalimanında termal kameralar kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 10:50

ANTALYA Havalimanı iç ve dış hatlar terminaline geçen mayıs ayında domuz gribi vakalarının saptanması konulan termal kameralar kaldırıldı.


Özellikle yurt dışından ve yurt içinden Antalya'ya gelen yolcuların tek tek kontrolünün yapıldığı ve vücut ısısı 38 dereceyi geçen kişilerde yeşil ışık yanarak sinyal veren iki termal kameranın Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda kaldırıldığı açıklandı.

Havalimanından Sorumlu Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, yıllık yolcu giriş çıkışı 15 milyonu aşan havalimanında termal kameraların geçen hafta kaldırıldığını söyledi. Balcıoğlu, “Sağlık Bakanlığı'nın domuz gribine ilişkin uygulamalarını takip ediyoruz. Herhangi bir işlevinin olmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla termal kameralar kaldırıldı” dedi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, iki ay önce, il genelinde domuz gribi şüphesiyle tümü yurt dışından tatile gelen 112 kişinin tedaviye alındığını ve 33 kişide pozitif sonuç çıktığını ancak tümünün de tedavilerinin yapılarak sağlıklı bir şekilde ülkelerine gönderildiğini söylemişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!