Havalimanında Meksika yemekleri

Güncelleme Tarihi:

Havalimanında Meksika yemekleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2007 12:01

Esenboğa Havalimanındaki flagslerde her ay bir kültüre ait yemeklerin yer aldığı menünün bu haftaki konuğu Meksika mutfağı. Yolcular, bir hafta boyunca Meksika mutfağının önemli yemeklerinden biri olan “Tortillo” çorbasından “Burrito” çeşitlerine, soslardan “Taco” salatalarına bir çok çeşit menüyü Meksika kıyafetli garsonlardan alabilecek.

BTA Esenboğa Havalimanı Müdürü Kerem Arman, TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan terminalinin yiyecek, içecek ihtiyacını karşıladıklarını belirterek, CIP, VİP, restoran ve barların da içinde bulunduğu 28 ayrı noktada hizmet verdiklerini söyledi.

Arman, BTA'nın TAV Holdingin bir alt kolu olarak kurulduğunu, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve İzmir'de Adnan Menderes Havalimanında yiyecek, içecek hizmeti verdiklerini belirterek, “dünya mutfağından seçkin örnekleri” Ankaralıların beğenisine sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Uluslararası standartlarda sahip Esenboğa Havalimanında kaliteli hizmet sunmayı amaçladıklarını, menülerde yaptıkları küçük farklılıkların büyük beğeni kazandığını anlatan Arman, şöyle konuştu:

“Esenboğa Havalimanı kurulduğu günden bu yana çalışmalarımızı müşteri merkezli olarak yapıyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde aralıksız sürdürüyoruz. Her ay bir kültüre ait menümüzü misafirlerimizin beğenisine sunuyoruz. İlk olarak Gaziantep ve Karadeniz mutfaklarından örnekler sunduk. Gösterilen ilgi beklentilerimizi boşa çıkarmadı. Çalışmalarımız bu yönde devam edecek.”

Kerem Arman, yapılan yemeklerin ISO 9001 Kalite Yönetim belgesine sahip olduğunu belirterek, yüzde 100 gıda güvenliği ve hatasız gıda üretimi içinde ”Kritik Kontrol Noktalarında Risk Analizi” (HACCP) belgesi aldıklarını söyledi. Arman, Esenboğa Havalimanındaki fiyatların “piyasadakinin altında olduğunu” kaydetti.

Esenboğa Havalimanındaki flagslerde, Meksika yerel kıyafetiyle hizmet veren personel ve bu ülkenin geleneksel müziği eşliğinde Meksika mutfağına ait çok sayıda yemek bulunuyor. Yolcular özellikle “enchilada”, “burrito” ve ”fajita” çeşitleri, Tortilla çorba, Taco salataları ve Meksika soslarına ilgi gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!