Havalimanında gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Havalimanında gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2010 00:00

‘Balyoz Darbe Planı’ davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, dün Bodrum Milas Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Saat 16.30 sıralarında tatil yaptığı Bodrum’daki evinden asker korumalarıyla çıkan Doğan gazetecilere “Bodrum’da kaldık ve nihayet tekrar göreve çağırdılar. Ben 2003 yılında emekli olduğumu sanıyordum, meğerse emekli olamamışım, hala görev başındayım. Görevimin başına gidiyorum şimdi” dedi. Milas Havalimanı girişinde İstanbul’dan gelen polis ekiplerince durdurulan Doğan’a hakkındaki yakalama kararı bildirildi. Doğan ise “Ben de İstanbul’a gidecektim” dedi. Avukatlar ve savcılarla telefon görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler uzayınca Doğan’ın uçağı havalandı. Doğan, bugün adliyeye gideceğini daha önce açıkladığını belirterek, İstanbul’a da bunun için gittiğini ve polis tarafından mevcutlu götürülmek istemediğini söyledi. 1 saat 15 dakika süren görüşme ve bekleyişin ardından Doğan polisler eşliğinde Onur Hava Yolları’nın saat 18.15’te kalkan uçağına bindirilerek İstanbul’a getirildi. Doğan’ı gözaltına alan İstanbul’dan gelen özel ekibin, emekli orgeneralin tüm temaslarını izlediği, THY’den bilet aldığını ve akşam saatlerinde geleceğini öğrendikleri için havalimanı girişinde aracını durdurdukları belirtildi.

Hastanede

Çetin Doğan, sağlık kontrolü için götürüldüğü Adli Tıp’tan tansiyon ve kalp rahatsızlığı nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi Has-tanesi’ne sevk edildi. Tansiyonu 14-20’ye yükselen Doğan, Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’ne nakledildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!