Havada korku dolu: 7 SAAT

Güncelleme Tarihi:

Havada korku dolu: 7 SAAT
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2007 11:22

İZMİR Adnan Menderes Havaliman'ından SunExpres Havayolu'nun tarifeli iç hat uçuşuyla Trabzon'a gitmek için havalanan ancak hava mualefeti nedeniyle Trabzon'a iniş yapamayan uçak 7 saat 40 dakika sonra İzmir'e döndü. Uçağın ‘pist rüzgarı’ nedeniyle Trabzon'a inemediği açıklanırken, korku dolu saatler geçiren yolculardan bazıları fenalaştı.

Haberin Devamı

SunExpres Havayolu'nun 9122 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağı İzmir- Trabzon seferini yapmak üzere dün saat 19.30'da Adnan Menderes Havalimanı'ndan havalandı. Pilot Mualla Conkman yönetimindeki uçak, hava muhalefeti nedeniyle inişi gerçekleştiremedi. Pisti iki kez pas geçen uçak inemeyince yedek meydan olan Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Burada bir saat yolcularıyla birlikte bekledikten sonra meteoroloji yetkililerinden hava koşullarının iyileştiği bilgisi verilmesi üzerine saat 23.20 sıralarında yeniden havalanan uçak Trabzon Atatürk Havalimanı'na geldi. Hava mualefeti nedeniyle yine iniş yapamayan uçak, saat 03.10 sıralarında İzmir'e indi.

İzmir'den kalkışta sonra büyük bölümü havada olmak üzere uçakta 7 saat 40 dakika geçirdikten sonra yine İzmir'e dönen yolculardan bazıları stresten baygınlıkg eçirdi. Fenalaşan yolculardan 33 yaşındaki Özlem İlkörücü, yolcular arasında çocukların da bulunduğunu, hayatlarının tehlikeye atıldığını öne sürdü. İzmir'e geri getirilen yolcular duruma isyan ederken, havalimanında görevlilerle tartıştı. Havayolu şirketi yetkililerinin kendilerine yeterli ilgiyi göstermediğini ileri süren yolcular, tepkilerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Uçak yolcularından fırıncı 37 yaşındaki Mustafa Gündoğdu, “Havalandığımızda her şey normaldi. Trabzon'a ineceğimiz sırada uçak iki kez sarsıldı, panik yaşandı. Uçak ineceği sırada pisti pas geçti. Bizden sonra farklı hava yollarına ait uçaklar inişi gerçekleştirirken, biz inemedik. Tekrar havalanan uçak ikinci inişi de yapamayınca yolculardan fenalaşanlar oldu. Herkes panik içindeydi. Hostesler ‘Aranızda doktor var mı' diye yolculara seslendi” dedi.

OTEL ÖNERİSİ KABUL EDİLMEDİ

Havalimanında bekleyen yolcular soruna bir çözüm bulunmadığını, havayolu yetkililerinin “Sizi Alsancak'a bırakalım, bu geceyi orada otelde geçirin, yarın biletlerinizle gelin” demeleri de yolcuların tepkilerini dindirmedi.

SunExpres Havayolu yetkilileri Kaptan Pilot Mualla Conkman'ın emniyet kuralları çerçevesinde davrandığını, ‘pist rüzgarı’ nedeniyle inişe uygun bulmadığı için İzmir'e geri döndüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Yetkililer, yolcuların da havacılık kuralları kapsamında her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı, isteyen yolcuların biletlerini iade ettiğini, havalimanında bekleyenlerin de ilk uçakla gönderilecekleri söyledi.

SunExpres Havayolu'nda 7 yıldır görev yapan Kaptan Pilot Mualla Conkman'ın 5 bin 300 saat uçuş tecrübesi bulunduğu da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!