Hava yarın açıyor

Güncelleme Tarihi:

Hava yarın açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2008 12:20

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı bu akşam bitiyor. Hava açacak. İşte 5 günük hava tahmini.

Haberin Devamı

1737 TON TUZ KULLANILDI

İstanbul'un ana arterleri, viyadük ve köprülerde buzlanmaya karşı gece boyunca 1737 ton tuz ve 141 ton 450 kilogram solüsyon kullanıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne bağlı 2049 personelin 909 araçla gece boyunca buzlanmaya karşı çalışma yürüttüğü belirtilerek, “Ana arterler, viyadükler, köprüler, E-5 ve TEM Otoyolu'nun bir bölümünde saat 22.00'den sabah 07.00'ye kadar 1737 ton tuz, 141 ton 450 kilogram solüsyon kullanıldı” denildi.
Açıklamada, İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle yollarda özellikle viyadük ve köprülerde don ve buzlanmalar meydana geldiğine işaret edilen açıklamada, sürücülerden özellikle gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, AKOM ekiplerinin orta seviye alarm durumunda çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

DOĞU KARADENİZ'DE 1698 KÖY YOLU KAPALI

DOĞU Karadeniz Bölgesi'nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 1698 köy yolu ulaşıma kapandı. Bölgenin yüksek kesimlerinde kar, kıyı kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar halinde görülen yağış nedeniyle Giresun’da 482, Trabzon’da 380, Gümüşhane’de 298, Rize’de 186, Artvin’de 184 ve Bayburt’ta 168 olmak üzere toplam 1698 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Dün geceden bu yana etkisini artırarak sürdüren yağış sonucu, kar kalınlıkları Bayburt şehir merkezinde 62, Gümüşhane’de 42, Artvin'de ise 40 santimetre olarak ölçüldü.

Yoğur kar yağışı nedeniyle Giresun- Şebinkarahisar yolundaki Eğribel Geçidi, Rize- Erzurum karayolundaki Ovit Dağı Geçidi, Artvin-Ardahan karayolundaki Sahara Geçidi, Gümüşhane- Erzincan karayolu Pöske Dağı geçitleri ulaşıma kapanırken, Hopa- Artvin karayolundaki Cankurtaran Geçidi'nde ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmediği, sadece zincir takan otomobillerin kontrollü olarak geçirildiği belirtildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının yüksek kesimlerde haftasonuna kadar etkisini sürdüreceğini, kıyı kesimlerde ise daha çok karla karışık yağmur ve yağmurun görüleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!