Hava Kuvvetleri mahkemelik

Güncelleme Tarihi:

Hava Kuvvetleri mahkemelik
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dış kaynaktan subay alımı sınavını kazanmalarına karşın işe başlatılmayan 140 kişi tarafından mahkemeye verildi. Mağdurlar, haklarını alabilmek için dünden itibaren Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açmaya başladılar. Komutanlığın tepki görmesine ve mahkemelik olmasına neden olan gelişmeler zinciri şöyle:

- Hava Kuvvetleri geçen Nisan ayında, dış kaynaktan subay alımı yapacağını duyurdu. 27-30 Mayıs 1997 tarihleri arasında sınav gerçekleştirildi. 30 Haziran'da 178 kişiye sınavı kazandıkları duyuruldu.

- 11 Aralık tarihinde ise subay nasbedildiklerine ilişkin Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı Sezgin imzalı üçlü kararname yayınlandı.

- Daha sonra sınavı kazanan 38 kişi görev başı yaptı ve geriye kalan 140 kişi de işlerinden ayrılarak subaylığa başlayacakları günü beklemeye başladılar. Bu 140 kişinin içinde yurtdışında çalışanların bile olduğu ve bu kişilerin de işlerini bırakarak yurda döndüğü öğrenildi.

- 19 Aralık günü Hava Kuvvetleri Personel Başkanı Çetin Akyol imzasıyla sınavı kazananlara çağrı yazısı yazıldı ve göreve başlamaları istendi.

- Heyecan içinde göreve başlama hazırlıkları yapan 140 kişi, alınan bir kararla şok oldular. Çünkü ‘‘İstihdam fazlası’’ gerekçesiyle 140 kişinin göreve başlatılmayacağı bildirildi.

- İptal kararnamesi dün Genelkurmay'dan çıkarak Milli Savunma Bakanlığı'na ulaştırıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!