'Hava harekâtında F-16’lar kullanıldı...' Sınırın 50 kilometre derinliğindeki hedefler vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2023 15:03

Dün MİT'in operasyonu sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri de (TSK) terör örgütü PKK/YPG'ya yönelik bir hava harekâtı düzenledi. Operasyonda detaylar ortaya çıkarken F-16’ların kullanıldığı ve sınırın 50 kilometre derinliğindeki terör hedeflerinin vurulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Irak ve Suriye’de PKK/YPG terör hedeflerine yönelik yapılan operasyona dair detaylar ortaya çıktı. Suriye'nin kuzeyindeki Tel Rıfat, Kamışlı, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 50 kilometre derinliğindeki hedeflerin Türk jetleri tarafından vurulduğu öğrenildi.

Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'de konuşlu PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı.

MİT'in operasyonu sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri de (TSK) terör örgütü PKK/YPG'ya yönelik bir hava harekâtı düzenledi.

​Hava harekatının PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye'nin kuzeyinden halklara ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda düzenlendiği bildirildi. TSK'nın başlattığı hava harekatı, bugün de devam etti.

Haberin Devamı

Hava harekâtında F-16’lar kullanıldı... Sınırın 50 kilometre derinliğindeki hedefler vuruldu

Mardin'in Nusaybin ilçesine sınır komşusu olan ve terör örgütü PKK/YPG'nin kontrolündeki Kamışlı kentindeki terör hedefleri tek tek vuruluyor. Birçok bölgeden duman çıktığı gözlendi.

Hava harekâtında F-16’lar kullanıldı... Sınırın 50 kilometre derinliğindeki hedefler vuruldu

HAVA HAREKATININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçakların katılımıyla dün gece saat 23.00'te gerçekleştirilen hava harekatının ayrıntıları netleşti.

Savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştirilen terör hedeflerine yönelik aynı büyüklükteki hava harekatının ilki, "Pençe Kılıç" adıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle 20 Ekim 2022'de düzenlenmiş, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüne ait hedefler imha edilmişti.

Öncesinde hedeflerin büyük hassasiyetle belirlendiği dünkü harekat için düğmeye basılmasının ardından savaş uçakları bazı muharip üslerden kalktı.

Haberin Devamı

Savaş uçaklarının yanı sıra destek uçaklarının da yer aldığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA'nın arasında olduğu insansız hava araçları da görev aldı.

Yerli ve milli üretim mühimmatın da kullanıldığı harekatla, daha öncekinden farklı olarak bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi.

Teröristlere ait sınırın 40-50 kilometre derinliğindeki hedefler F-16'lar tarafından vuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!