Hava ambulans tanıtımı yapılmadan göreve çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hava ambulans tanıtımı yapılmadan göreve çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 17:18

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a gönderilen ve tanıtımı için hazırlıkların yapıldığı hava ambulansı, hasta nakli için ilk görev yeri olarak Lice ilçesine gönderildi.

Bingöl'ün Sağgöze köyünde köpek tarafından ısırılan ve 112 ekiplerince Lice'ye getirilen hamile kadın hava ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı.

Bölgede özellikle kış aylarında yolların kardan kapanması nedeniyle havadan ulaşımın sağlanmasında acil ihtiyaç duyulduğu bildirilen hava ambulansı Sağlık Bakanlığınca Diyarbakır'a gönderildi. Dün Diyarbakır'a gelen ve tanıtımı için hazırlıkların yapıldığı ambulans, çağrı üzerine hasta nakli için ilk görev yeri olarak Lice'ye gönderildi.

Bingöl'ün Sağgöze köyünde köpek tarafından ısırılan ve daha sonra 112 Acil Servisi ekiplerince alınarak Lice ilçesine getirilen hastayı alan hava ambulans Diyarbakır Devlet Hastanesi helikopter pistine indi.

Burada gazetecilere bir açıklamada bulunan Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, Bingöl'ün Sağgöze Köyünde 6,5 aylık hamile olan Pınar Yanar'ın (23), köpek tarafından ısırıldığını ve acilen Diyarbakır'a getirilmesi gerektiği konusunda kendilerine başvurulduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
“Çok zor şartlarda ulaşılan Sağgöze köyden 112 ekiplerimizce alınan hasta Lice ilçesine getirildi. Durumu acil olan hastayı almak için hava ambulansımız da ilk görevine çıktı. Lice'ye getirilen hasta Diyarbakır'dan giden hava ambulansı ile alınıp buraya getirildi ve hasta tedavi altına alındı. Bu helikopterin gelmesi bölgede yaşayan insanlarımıza acil durumlarda büyük yarar sağlayacak. Artık çok hızlı bir şekilde hareket eden bir 112 hizmetimiz var. Bu bölge için bulunmaz bir nimet. Bundan gurur duyuyoruz, ülkemizde böyle bir hizmetin verilmesi beni de gururlandırdı. Bu ülkenin vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır.
Hava ambulansının kullanılmasına ilişkin bazı kriterler var. Hastanın nakli ile ilgili kararları doktorlar verecek ve gerektiğinde hava ambulansımız hastayı bulunduğu yerden alıp getirecek. Bölgede başta geçmiş yıllarda hastanelere ulaşmakta güçlük çeken hamile kadınlarımız ve bütün vatandaşlarımıza acil hizmet verebileceğiz.”

Dr. Kubat, Diyarbakır'da konuşlandırılan hava ambulansının başta Diyarbakır olmak üzere Bingöl, Elazığ, Mardin, Siirt, Şırnak, Batman, Malatya, Şanlıurfa ve Gaziantep'e kadar hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!