Hatun Sürücü belgesel oldu

Güncelleme Tarihi:

Hatun Sürücü belgesel oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2006 00:00

Geçen yıl Almanya’da küçük erkek kardeşi tarafından kafasına sıkılan kurşanla töre cinayetine kurban giden bir çocuk annesi Hatun Sürücü’nün yaşamı bir belgesel filme konu oldu.

ABD’de Detroit’te doğup büyüyen yönetmen Jeremy Xido, AB fonu tarafından desteklenen bir proje kapsamında Avrupa’da 6 farklı ülkede işlenen cinayetlerin yankılarını bir belgesel film haline getiriyor. Sinema Bilimleri öğrencisi 21 yaşındaki Canan Turan ise Jeremy Xido’nun Berlin’deki çekimlerinde reji asistanlığını yapıyor.

Yaklaşık 4 hafta önce Berlin’e gelerek çekimlere başlayan Jeremy Xido, belgeselinde Hatun Sürücü’nün hayatından çok, cinayetin yankıları ve sonuçları üzerinde yoğunlaştığını belirtti. Cinayet sonrası medyada yer alan haberleri analiz eden Jeremy Xido, şunları söyledi: "Hatun Sürücü’nün öldürülmesi, cinayetin kendisinden çok siyasi tartışmalarda malzeme olarak kullanılmış. Boston’da sabah kahvesini içen bir adamı Berlin’de işlenen bir cinayet ne kadar ilgilendirir? Ama ABD’deki tüm gazeteler, cinayetin İslamla olan bağlantısına yer verdi. En azından benim izlenimim bu. Aynı şekilde Almanya’da da bu cinayet birtakım siyasi tartışmalarda malzeme olarak kullanılmış. Gerçekler ve klişeler iç içe geçmiş. Bunları birbirinden ayırmak ve belgesele aktarabilmekte oldukça zorlandık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!