Hatıralarını yeğenlerine, mal varlığını vakfa bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Hatıralarını yeğenlerine, mal varlığını vakfa bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçen 16 Temmuzdaki uçak kazasında eşi ve baldızıyla birlikte ölen John F. Kennedy Jr.'ın vasiyeti önceki gün açıklandı. Babasından miras kalan özel hatıraları yeğenlerine bırakan John F. Kennedy Jr., 1 milyon doları aşkın dediği mal varlığını kendi adını taşıyan vakfa bağışladı. Genel Yayın Yönetmeni olduğu George Dergisi de gelecek ayki sayısını JFK Jr.'a adadı ve çok özel sırlarını aktardı.

19 Aralık 1997 tarihli vasiyetnameye göre, kızkardeşi Caroline Kennedy Schlossberg'nın çocuklarından Jack, babasından kalma fildişi oyma setinin bundan sonraki sahibi. Diğer yeğenleri Rose ve Tatiana da JFK Jr.'ın özel eşyalarını paylaşacak.

Kennedy, vasiyetinin hükümlerini yerine getirmesi için kuzeni Anthony Radziwill'i görevlendirmişti. Televizyon yapımcısı olan Radziwill, 10 Ağustos 1999'da 10 yıllık kanser mücadelesine yenik düştüğünden, vasiyetnameden diğer kuzeni Timothy Shriver sorumlu olacak. Kendi kullandığı uçağıyla eşi ve baldızıyla birlikte okyanusun sularına gömülen Kennedy bir gün evlat sahibi olmayı da planlamış ve çocukları olursa bunların velayetinin eşi Carolyn Bessette'e ait olacağını not etmişti. Kennedy Jr.'un yatırımları ise 1983'te kurulan ve kendi adını taşıyan vakfa bırakılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!