Hatice, 19 kilo aldı ama zayıf diye iş bulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Hatice, 19 kilo aldı ama zayıf diye iş bulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2007 00:00

Televizyondaki sıfır beden mankenlerden etkilenerek yaptığı ölüm diyetleriyle anoreksia (yiyememe hastalığı) hastalığına yakalanarak 18 kiloya düşen Hatice Danabaş (29), gördüğü tedaviyle 19 kilo alarak 37 kiloya ulaştı.

Ancak beyninde hálá yemek yeme isteği oluşmadığını belirten ve bu yüzden iş bulamayan Danabaş, "Psikiyatri tedavisi görüyorum ama yemek yeme yok. Şimdiye kadar bu isteği duymadığım için ümidimi kaybediyorum" dedi.

KENDİ deyimiyle ölümün kıyısından yeniden hayata dönen Hatice Danabaş, doktorlarının "Ne istiyorsan yiyebilirsin" çağrılarına rağmen, sadece akşamları yemek yiyor. Sabah ve öğle acıkmadığını söyleyen Danabaş, "Gece bayağı yiyorum. Ama yağlı, sulu yemeklerden uzak duruyorum. Kahvaltılıklarla besleniyorum. Aslında tatlı, tuzlu her şeyi yemek istiyorum ama elime aldığım an beynimdeki düşünce engel oluyor, yemek yedirmiyor. O düşünceyle cebelleşmek çok kötü bir şey" diye konuştu.

Hatice Danabaş’ın tedavisi bir yıldır Avrupa Şafak Hastanesi’nde sürüyor. Kusmaları azalmış, en çok çikolata yemek istiyor. Ama 7-8 aydır her eline alışında, çikolata paketini açmadan bırakıyor. Tedavisini üstlenen hastane, Hatice Danabaş’ın dökülen dişlerinin yerine porselen diş yaptı. Göğüsleri büyüyen Danabaş, "Çocuk bedeni kıyafetlerimi kaldırdım. Artık 36 beden giyiyorum. Kendimi kadın olarak hissediyorum. Bir aydır sevdiğim biri var. Ankara’da düğünde tanıştık. O da çok zayıf olduğuma kızıyor. Onunla konuştuğum zaman daha fazla yemek yiyorum" dedi.

Danabaş, hayata daha sıkı tutunmak için çalışmak istediğini söyledi. 19 kilo almasına rağmen, garson olarak başvurduğu kafeler onu zayıf bulduğu için işe almadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!