Hatay ve Balıkesir'de orman yangını! Karadan ve havadan müdahale başladı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2023 12:39

Hatay'ın Antakya ilçesinde ve Balıkesir'de orman yangını çıktı. Ekiplerin yoğun mücadelesi ile Hatay'ın Serinyol ve Balıkesir'deki yangınlar kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

Serinyol Mahallesi Tahtaköprü mevkisinde, saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Çevredekilerin ihbarı sonrası bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için karadan ve havadan müdahale başlattı. (DHA)

Hatay ve Balıkesirde orman yangını Karadan ve havadan müdahale başladı

KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi Tahtaköprü mevkisinde, saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 4 helikopter, 20 arazöz, 2 TOMA, 4 iş makinesi, 19 su tankeri, 9 ilk müdahale aracı, 18 kamyonet ve 146 personel müdahale etti. Yangın, saat 15.30 sıralarında ekiplerin 4 saat süren mücadelesi ile kontrol altına alındı. Ekipler, soğutma çalışmalarına başladı. Hatay Valiliği ise sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgede insansız hava araçlarının görev yaptığını bildirdi.

Haberin Devamı

HATAY'DA İKİNCİ YANGIN

Hatay’ın Tahtaköprü Mahallesi'nde çıkan yangın devam ederken, Kisecik Mahallesi'nde de ormanlık alanda yangın çıktı. İki yangına da müdahale sürüyor.

Hatay ve Balıkesirde orman yangını Karadan ve havadan müdahale başladı



Hatay’ın Tahtaköprü Mahallesi'nde öğlen saatlerinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale başladı. Orman ekipleri yangına müdahale ederken, bu kez de merkez Antakya ilçesine bağlı Kisecik Mahallesi ormanlık alanında yangın çıktı. Ekipler kısa sürede havadan ve karadan yangına müdahaleye başladı. Her iki yangını da söndürmek için ekipler canla başla mücadele ediyor.

Hatay ve Balıkesirde orman yangını Karadan ve havadan müdahale başladı

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir Kırsal Karakavak Mahallesi sınırındaki tarım arazisinde, saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek ormana sıçradı. Mahallelinin ihbarı sonrası bölgeye ekipler sevk edildi.

Haberin Devamı

Alevlere ilk müdahale 11 dakikada yapıldı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter ve 2 uçak ile havadan, 3 ilk müdahale aracı, 15 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 82 personel ile karadan müdahale başlatıldı.

Hatay ve Balıkesirde orman yangını Karadan ve havadan müdahale başladı

KONTROL ALTINA ALINDI

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 10.30 sıralarında tarım arazisinde çıkıp, rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangına 2 uçak, 6 helikopter ile havadan, 3 ilk müdahale aracı, 18 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 82 personelle karadan müdahale edildi. 2,5 saatte kontrol altına alınan yangında ilk belirlemelere göre 110 hektar alan zarar gördü. Bölgedeki soğutma çalışmaları da sürüyor. Bölgede inceleme yapan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hasarla ilgili gerekli tespit çalışmalarının yapılarak, vatandaşlara destek verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

VALİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Vali Şıldak, "Karakavak Mahallesi'nde yerleşim yerine çok yakın noktada başlayan yangın, ne yazık ki kuvvetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Ekiplerimiz çok hızlı bir müdahale yaptı. Orman Bölge Müdürlüğümüz, itfaiyemiz hızlı bir müdahale ile hem karadan hem havadan başarılı bir mücadele verdi. Yangın Karakavak'tan Karamanlar Mahallemize doğru yayılma gösterdi. O alan kısmen tarım alanı, kısmen makilik, kısmen de meşe ormanlarından oluşan karma yapıda bir arazidir. Toplamda 110 hektar civarında bir alan etkilendi, zarar gördü. Bunun 30 hektarı, meşe ormanlarından oluşan orman arazisi" dedi.

'VATANDAŞLARIMIZI DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ'

Haberin Devamı

Yangının 2,5 saatte kontrol altına alındığını vurgulayan Vali Şıldak, "Soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Söndürme çalışmalarına 6 helikopter ve 2 uçak da destek verdi. Herhangi bir tahliyeye ihtiyacı olmadan, yangını kontrol altına aldık. Her zaman olduğu gibi rüzgarlı havalarda, sıcaklığın yüksek olduğu bu dönemde bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu tür müdahaleleri hızlı ve güçlü şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Allah'ın yardımıyla, ekiplerimizin gayretiyle yangını kontrol altına almış bulunuyoruz" diye konuştu.

200 BİN LİRALIK ZARAR

Yangının köye yakın bölgeden başlayıp, tarım arazilerine doğru ilerlediğini söyleyen mahallelilerden Ali Alkan da domates ekili 10 dönüm arazisinin yangında zarar gördüğünü, yaklaşık 200 bin lira zararının olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!