Hatay'da kaçakçılık operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Hatayda kaçakçılık operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:36

Hatay'ın çeşitli ilçelerinde yapılan kaçakçılık operasyonlarında, yurda kaçak yollarla getirildiği belirlenen yaklaşık 12 bin lira değerinde gümrük kaçağı eşya ele geçirildi. Ayrıca, yediemine teslim edilen malzemeleri teslim edildiği şekliyle korumadığı belirtilen 4 yediemin gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İskenderun Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince, Yayladağı Sınır Kapısında yapılan operasyonda, bir otomobilin zula diye tabir edilen bölümlerine gizlenmiş sigara, çay, şeker ve muhtelif eşyalar ele geçirildi. Araçta yapılan incelemede, sökülen orijinal yakıt deposunun yerine daha büyük bir depo takılıp, bu yöntemle akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı da tespit edildi.
Olayla ilgili “A.S.” adlı zanlı, 5067 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet gerekçesiyle Yayladağı Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Ele geçirilen araç ve kaçak eşyaların piyasa değerinin 12 bin TL olduğu bildirildi.
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında Kolluk Kuvvetlerince yakalanıp, “Yediemin” sıfatını taşıyan şahıslara teslim edilen eşyaları da araştıran ekipler, söz konusu yedieminlerin bu eşyaları teslim edildiği şekliyle korumadığını tespit ettiler. Bunun üzerine, Dörtyol'da 1, Altınözü'nde 2 ve Antakya'da 1 olmak üzere toplam 4 yediemin gözaltına alındı.
Şüpheliler, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 289. Maddesi gereğince “muhafaza görevini kötüye kullanmak” iddiasıyla Savcılıklara sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!