Hatay'da Angelina heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Angelina heyecanı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 14:26

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi ve dünyaca ünlü ABD’li film yıldızı Angelina Jolie’nin Hatay’daki geçici çadır kentlerde kalan Suriyelileri ziyaret edeceği haberi, şehirde büyük heyecan yaratırken, ünlü yıldızın mülteci kamplarından evlatlık alıp almayacağı merak edilmeye başlandı.

Haberin Devamı

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği İyi Niyet Elçisi olarak Hatay’daki kampları ziyaret etme isteğine olumlu yanıt verilen ve halen Malta’da ailesi ile tatilde bulunan Angelina Jolie’nin ise bölgeye yarın gelmesi planlanıyor. Jolie’nin yarın öğleden sonra Hatay’da olacağı öğrenildi.

Çadır kamplarında kalan sığınmacıların yanısıra tüm Hatay da Jolie’nin gelmesini dört gözle bekliyor. Yayladağı çadır kentinde kalan bir Suriyeli, Angelina Jolie’nin ziyareti ile BeÅŸar Esad’ın geri adım atabileceÄŸini belirtiyor. Bugüne kadar, 10 yıldır 20 kadar ülkede savaÅŸ bölgelerinde zor durumda bulunan mültecileri ziyaret etmesiyle tanınan Jolie’nin Hatay’da geçici çadır kentlerde konaklayan Suriyeliler’e maddi ve manevi destekte bulunacağı da belirtildi.Â

Daha önce Kamboçya, Etiyopya ve Vietnam'dan birer evlatlık alan Jolie’nin Suriyeli sığınmacılardan evlatlık çocuk isteyip istemeyeceği şu anda en çok merak edilen konu.

Jolie’nin ziyaret programı nedeniyle bölgede otellerin tamamına yakını da şimdiden doldu. Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle 3 haftadır Hatay’da üstlenen yerli ve yabancı gazetecilere, Jolie’nin gelişi nedeniyle bir o kadar daha gazeteci eklendi. Angelina Jolie’yi görmek için gelebilecek hayranları nedeniyle kent merkezi dışındaki bazı tatil bölgelerinde de otellere talep arttı.

Haberin Devamı

SIÄžINMACILARIN SAYISI 9 BÄ°NE YAKLAÅžTI

Suriye’den Türkiye tarafına geçişler devam ederken, sığınmacıların çadır kentlerdeki sayısı 8 bin 904’e ulaştı. Suriye ordusunun da Türkiye sınırına çok yakın olduğu ve özellikle geceleri silah seslerinin Türk köylerinden duyulduğu öğrenildi. Kamplarda kalanların içinde çevre köy ve kasabalardan gelenlerin dışında Suriye ordusundan kaçan er ve yüksek rütbeli subaylar da bulunuyor. Bu askerler arasında 5 astsubay, diğerleri ise binbaşı, yarbay ve albay rütbesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!