Hatay'da ve İzmir'de orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 14:41

İzmir'in Kemalpaşa ve Menemen ilçelerinde de orman yangını çıktı. Hatay’ın Antakya ilçesinde evlere yakın bir noktada çıkan orman yangını ise kontrol altına alındı. Öte yandan Menemen ve Kemalpaşa'daki yangının da kontrol altına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Hatay’ın Antakya ilçesinde Gülderen ile Kisecik mahalleleri arasındaki ormanda saat 14.00 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLİYOR

Yangın evlere yakın bir noktada olması sebebiyle vatandaşlar evlerinden tahliye edilmeye başlandı. Ekipler, orman yangına karadan ve havadan müdahale etmeye başladı.

KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın merkez Antakya ilçesine bağlı Gülderen ile Kisecik mahalleleri arasındaki ormanda saat 14.00 sıralarında çıkan yangın, yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındı. Yangında ne kadar alanın zarar gördüğü, soğutma çalışmalarından sonra tespit edilecek.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme sürüyor.

Hatayda ve İzmirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Haberin Devamı

İZMİR KEMALPAŞA'DA ORMAN YANGINI

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin kırsal Hamzababa Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında, yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 5 helikopter, 13 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 1 dozer sevk edildi. Ekipler, yangına karadan ve havadan müdahale ediyor.

KONTROL ALTINDA

Kemalpaşa'daki yangın yaklaşık bir saatte kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Hatayda ve İzmirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

MENEMEN'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Menemen ilçesinde de yangın çıktı, alevlere havadan ve karadan müdahale ediliyor. Menemen ilçesinin Ayvacık Mahallesi'ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında, yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark edenler durumu İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbarla bölgeye 2 söndürme uçağı, 6 helikopter,13 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Hatayda ve İzmirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!