Hastaneye terk edilen cam bebek yurda yerleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Hastaneye terk edilen cam bebek yurda yerleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 14:09

SİVAS'ta, 25 Ekim'de cam kemik (osteogenesis imperfecta) hastası olarak dünyaya geldikten sonra aisenin hastaneye terkedilen bebek, Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvası'na yerleştirildi. Gümüş bebeğin Zara İlçesi'nde yaşayan 4 kardeşi için de koruma kararı çıkarıldı.

Zara'ya bağlı Gühertaş Köyü'nde yaşayan 80 yaşındaki Bekir Gümüş, ilk eşi Kaymak Gümüş'ü 1994 yılında kaybetikten sonra 1999 yılında 40 yaşındaki Neriman Gümüş'le evlendi. İkinci eşinden, ikizler Melek ve Dilek (6), Kaymak (5), Bekir (4), Cansu (1) adında 5 çocuğu olan Bekir Gümüş'ün eşi Neriman Gümüş, 6'ncı çocuğuna hamile kaldı. Bebekleri Cansu'yu, 40 günlükken Almanya'da yaşayan tanımadıkları bir çifte evlatlık veren ailenin 25 Ekim günü Sultan 1'inci İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi'nde 3 kilo 120 gram ağırlığında bir kız çocuğu daha dünyaya geldi. Ancak bebeğin cam kemik hastası olduğu belirlendi. Doğum sonrasında aile, bebeği hastaneye terk ederek köyüne döndü. Hastaneye terkedilen ve ‘Gümüş’ denilen bebeğe hastane personeli bakmaya başladı. Hasta olduğu için çocuğa bakamayacaklarını belirten Bekir- Neriman Gümüş çifti, bu bebeğe devletin sahip çıkmasını istedi. Gühertaş Köyü'nde yaşayan Bekir Gümüş, “Ben kendime ve evde bulunan bu çocuklara bakamıyorum. O sakat çocuğa nasıl bakayım? Ben o çocuğu kesinlikle alamam. Benim bakacak gücüm yok, devlet baksın” diye konuştu.

CAM BEBEK YURDA VERİLDİ

Haberlerin basında yer almasından sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü harekete geçerek, hastanede bakımı yapılan cam bebeğe sahip çıktı. Çocuk yuvasına yerleştirilen bebeğe özel bakım yapılarak büyütüleceği açıklandı. İl Müdürlüğü ekipleri, anne ve babasıyla birlikte köyde zor şartlar altında yaşayan diğer 4 kardeş için de koruma kararı çıkardı. Bu çocukların da köyden alınarak yetiştirme yurduna kayıtlarının yapılacağı ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!