Hastanede tek başına doğum yaptı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hastanede tek başına doğum yaptı iddiası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 14:00

Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sabaha karşı ikiz bebek dünyaya getiren 36 yaşındaki Güldane Tarakçı, doğum sonrası kanama nedeniyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 9 çocuk annesi Güldane Tarakçı'nın eşi Nazır Tarakçı, eşinin ölümünde hastanenin kusuru olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yozgat'ın Eymir Kasabasında ikizlerine hamile olan ve daha önce de 7 çocuk dünyaya getiren Güldane Tarakçı,Âerken doÄŸum şüphesiyle 3 gün önce Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Bozok Kadın DoÄŸum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Burada dün sabaha karşı ikiz bebek dünyaya getiren Güldane Tarakçı, doÄŸum sonrası kanamasının durmaması nedeniyle Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. EÅŸini kaybeden Nazır Tarakçı, doÄŸum sırasında eÅŸinin yanında hiçbir saÄŸlık görevlisi ve doktorun olmadığını iddia etti.

 

Haberin Devamı

Yozgat'ın Sorgun Devlet Hastanesi'nden 3 gün önce Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Güldane Tarakçı, iddialara göre hastanede tek başına doğum yaptı. Hiçbir görevlinin başında bulunmadığı iddia edilen hamile kadın, iki çocuğunu dünyaya getirdikten sonra aşırı kan kaybı nedeniyle fenalaştı ve Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak doğum hastanesinin iki ambulansından birinin arızalı, diğerinin ise il dışında olması nedeniyle sevk edilecek ambulans bulunamadı. 112 ve Devlet Hastanesi'nden ambulans istendi. Ambulans temininin gecikmesi üzerine durumu ağırlaşan Güldane Tarakçı, özel bir araçla Yozgat Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti.

 

ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM

 

Eşini kaybeden Nazır Tarakçı, hastane yetkililerinin ilgisizliğinden yakınarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Hiçbir çocuğun bundan sonra annesiz kalmaması için suç duyurusunda bulunacağını ifade eden Tarakçı, "Kanaması olduğu için 7 aylık hamile eşimi Yozat Bozok Doğum Hastanesi'ne götürdüm. Kanaması var diyerek hastaneye yatırdılar. Erken doğum olacak dediler. Sonra bakım odasına aldılar. Pazartesi günü doktoruyla görüşmek istedim ama ulaşamadım. Beni hemşirelerle görüştürdüler. Çarşamba günü bilgi almak ve eşimi il dışına sevk ettirmek için gelmeyi düşünürken sabaha karşı hastaneden acil gelmemi istediler. Eşim sabaha karşı tek başına doğum yapmış. Başında doktor yokmuş. Ebenin de başında olmadığını söylediler. Kan verilmemiş. Başka hastaneye de sevk edilmemiş. Doğum sonrası hastaneye giderken kalbi durmuş. Eşimin başka kan değerlerinin düşük olduğunu söylüyorlar. Başka insanların canının yanmaması için şikayetçi olacağım. Başka çocuklar annesiz kalmasın. Hastane yetkililerini Allah'a havale ediyorum. Yetkililerden sorumluların cezalandırılması için yardım bekliyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

Doğum sonrası hayatını kaybeden Güldane Tarakçı'nın cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, Yozgat Valisi Amir Çiçek, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Vali Çiçek, "Ben olayı öğrenir öğrenmez gerekli soruşturma emrini verdim. Sorumlular hakkında gereken yapılacaktır. Eğer bir ihmal ve kusur varsa, sorumlular hatalarının sonucuna katlanacaktır" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!