Hastanede kadavra skandalı

Güncelleme Tarihi:

Hastanede kadavra skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Haydarpaşa Numune Hastanesi akıl almaz bir olaya sahne oldu. Tüberküloz teşhisiyle yatırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde geçen hafta hayatını yitiren 32 yaşındaki Selim Karayaka'nın cenazesini almaya gelen yakınları, izine rastlayamayınca şok geçirdi. Ailenin baskıları sonucu yapılan araştırmada Selim Karayaka'nın cenazesinin ‘‘kimsesiz’’ olduğu gerekçesiyle kadavra olarak kullanılmak üzere Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gönderildiği tespit edildi. Ancak Karayaka'nın Hepatit B mikrobu taşıdığı için cenazesinin kadavra olarak kullanılmasının mümkün olmadığı, bu yüzden bugün Tıp Fakültesi görevlileri tarafından toprağa verilmesinin planlandığı ortaya çıktı.

Karayaka Ailesi ise ‘‘Bizi, hastaya bir şey lazım olduğu zaman bulan kişiler, öldüğü zaman nasıl bulamıyorlar. Bir gün önce Selim'e kan gerektiğini bizi telefonla arayarak bildirdiler. Böyle rezalet olmaz’’ diye isyan etti. Hidayet ve Alim Karayaka, ‘‘Kardeşimin ölümüne ağlayacağımıza, bu komik olaylara gülüyoruz. Bu işin sorumlularının cezalandırılması için hukuki yollara başvuracağız’’ dediler.

Kimsesiz diye kadavra olacaktı

İki ay önce tüberküloz teşhisiyle Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne yatırılan ve 29 Eylül'de yaşamını yitiren 32 yaşındaki Selim Karayaka'nın cesedi, 'kimsesiz' diye kadavra olmak için Tıp Fakültesi’ne gönderildi. Önceki gün Karayaka'yı ziyarete gelen ağabeyleri, öldüğünü öğrendikleri kardeşlerinin cesedini morgda da bulamayınca yıkıldılar.

Başhekim de cenazeye katıldı

Olaydan dolayı çok üzgün olduğunu söyleyen Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Faruk Cemşit, talihsiz gencin Paşabahçe Merkez Camii'ndeki cenaze namazına katıldı. Cemşit, ‘‘Cenazenin hastanemizde en az 7 gün kalması gerekiyordu. Ben olayı duyduktan sonra hemen Selim'in dosyasını inceledim, dosyada hastanın sahipsiz olduğuna dair bir ibare yoktu. Menfaatten ziyade sorumsuzluk ve cehaletten kaynaklandığını sanıyorum. Konuyla ilgili olan herkes hakkında bir soruşturma başlatacağım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!