Hastane koridorunda doğum iddiası

Güncelleme Tarihi:

Hastane koridorunda doğum iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 17:43

Nusaybin'de, eşinin Devlet Hastanesi koridorunda doğum yaptığı ve doğan bebeğin düşerek hayatını kaybettiğini iddia eden kişi, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, 7. gebeliği için Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Ortaköy'den Nusaybin Devlet Hastanesi'ne gelen Meşhure Şeşen, muayene olmak istedi. Ancak hastane fişini aldıktan sonra muayene için beklemeye başlayan Şeşen'in durumu ağırlaştı. İkinci kattaki doğumhaneye merdiven kullanılarak çıkarıldığı iddia edilen Şeşen, koridorda ayakta doğum yaptı.

Şeşen, doktor ve ebeler tarafından doğumhaneye kaldırıldı. Kuvöze alınan bebek ise kurtarılamadı.

Olay üzerine Yusuf Şeşen, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 1 saat doktor muayenehanesi önünde beklediklerini ve müdahalenin yapılmadığını ileri süren Şeşen, şöyle dedi:

“Kimse bizimle ilgilenmedi. Eşimin durumu ağırlaşınca bir temizlik görevlisiyle eşimi merdiven kullanarak doğum servisine çıkarmak istedik. Doğum servisi koridorunda eşim ayakta doğum yaptı. Çocuk yuvarlandı ve kafası mermere çarptı. Benim bağırışlarımdan sonra doktor, hemşire ve ebeler geldi. Eşimi kadın doğum servisine, erkek bebeğimizi de kuvöze koydu. Sonra çocuğun vefat ettiğini öğrendik. Sevinç günümüz acıya dönüştü. Hastane ve sorumlular hakkında şikayetçi olduk. Yaşadıklarımızın tamamı güvenlik kameralarında mevcut olması lazım.”

Şeşen'in şikayeti üzerine soruşturma başlatan Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı, hastanedeki güvenlik kameralarına el koydu. Savcılığın talebi üzerine, ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla bebeğin cesedi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Mardin Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığına bilgi verildiğini ve iddianın araştırıldığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!