Hasta yatağından kadınlar için kalktı

Güncelleme Tarihi:

Hasta yatağından kadınlar için kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2006 01:22

Türk Sineması’nın ünlü oyuncularından Filiz Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle eşi Sönmez Köksal’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde yapılan konferansa katıldı. Akın, bir gün önce gıda zehirlenmesi geçirmesine rağmen söz verdiği için hasta yatağından kalkarak konuşmasını yaptı.

Toplantıda Akın, İstanbul Üniversitesi dekanı Aysel Çelikel’den ödül aldı. Eşi Sönmez Köksal’ın doğum günü olduğunu belirten Akın "Eşim kadınlara çok saygısı olan bir insandır. Ben inanıyorum ki eşim kadınların günü olan bugünde doğmayı kendi seçmiş gibi oluyor" dedi. Akın konu kadınlar günü olunca halsizliğine rağmen konferansa katıldığını belirtti.

’Cumhuriyeti Aydınlatan Kadınlar’

Marmara Üniversitesi Kadın İşgücü İstihdamı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin 15. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen ’Cumhuriyeti Aydınlatan Meslek Kadınları’ ödül töreninde ünlü sanatçı Türkan Şoray’a plaket verildi. Göztepe Yerleşkesi’nde yapılan törende Şoray ödülünü merkez müdürü Prof. Necla Pur’dan aldı.

Kadınları öpelim okşayalım

YENİ albüm çalışmaları için Almanya’nın Düsseldorf kentine giden pop şarkıcısı Tarkan, Atatürk Havalimanı’nda Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Tarkan’ın mesajı "Kadınları soldurmayalım, öpelim, okşayalım" oldu.

Bu yıl Rusya, Almanya ve Türkiye’de turneleri olacağını belirten Tarkan, tarihlerin henüz belirlenmediğini söyledi. Tarkan bir Rus kızıyla Türk erkeğin aşkını anlatan dizide oynayacağı haberleri için "Ben de gazetelerden öğrendim. Ben şarkıcıyım. Ama dizi değil, sinema filminde oynamak istiyorum" diye konuştu.

Başarımız eşlerimiz sayesinde


İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle, 11 kadın sağlığı merkezini hizmete açtı. Törene eşi Özleyiş Topbaş’la gelen Başkan, kendisinin ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın siyasetteki başarılarını eşlerinin sayesinde kazandıklarını söyledi.

General eşleri Anıtkabir’de

DÜNYA Kadınlar Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün eşi Özenç Özkök başkanlığındaki komutan eşleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Özenç Özkök ve Ankara Garnizonu’nda görevli generallerin eşleri Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!