Hasta oğlunu 5 kilometre sırtında taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Hasta oğlunu 5 kilometre sırtında taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2005 14:06

Batman’ın Sason İlçesi’nde rahatsızlanan oğlunu doktora götürmek için kar üstünde sırtında taşıyan 32 yaşındaki Şerife Kaplan’ın yardımına ekipler son anda yetişti.

Kış mevsiminin etkisini sürdürdüğü Batman’ın Sason İlçesi'nde kardan kapanan köy yollarını açmaya çalışan karla mücadele ekipleri, 1 haftadan bu yana mahsur kalan ve doktora ulaşmak isteyen Kaplan ailesinin yardımına yetişti.

Geçen hafta sonu kapanan 100 köy ve 33 mezra yolunun çoğunu kardan temizleyen Köye Yönelik Hizmetler ekipleri, Sason İlçesi'ne bağlı Derince Köyü’nde fenalaşan 2.5 yaşındaki Bünyamin’i sırtında taşıyan anne Şerif’e ve eşi Naif Kaplan’la birlikte 5 kilometre yürüdükten sonra Sason yol ayrımında buldu. Minik Bünyamin, karla mücadele ekipleri tarafından Sason İlçesi’ndeki Hastaneye kaldırıldı. Oğlunun karla mücadele ekiplerinin çabası sonucu oğlu Bünyamin’in hastaneye götürüldüğünü anlatan 6 çocuk annesi Şerife Kaplan, “Fenalaşan çocuğumu 1 haftadan bu yana hastaneye götüremiyordum. Allah, onlardan razı olsun” dedi. Bünyamin Kaplan’ın solunum yollarında rahatsızlık geçirdiği belirlendi.

Karla Mücadele ekibinin sorumlusu Suat Bayhan, karla mücadele çalışmalarına Vali Haluk İmga’nın sağladığı destekle her köy ve mezraya ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Bayhan, “Köylerden aldığımız ihbarları anında değerlendiriyoruz. Kış aylarında karın etkili olduğu Sason’da ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. İlçelerdeki Kaymakam ve güvenlik görevlilerinin desteğiyle çalışmalarımızı aksaksız sürdürüyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!