Hasan Mezarcı'nın müÅŸahade talimatına yanıt yok

Güncelleme Tarihi:

Hasan Mezarcının müşahade talimatına yanıt yok
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 21, 2001 12:31

Eski milletvekili Hasan Mezarcı'nın, ''Hükümetin manevi şahsiyeti, devletin askeri ve emniyet kuvvetlerini tahkir ve tezyif etmek ile Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek'' suçlarından hakkında açılan davanın duruşması, mahkemenin "müşahade altına alınması' talimatının sonucunu beklemek için ertelendi.

Haberin Devamı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Mezarcı'nın avukatı Hüseyin Ayan katıldı. Mahkeme Başkanı Nuri Yılmaz, Mezarcı'nın müşahade altına alınması için yazılan talimata yanıt verilmediğini bildirdi.

Avukat Hüseyin Ayan, Anayasa Mahkemesi'nin, 4616 sayılı Şartla Salıverilmeye, Dava ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Yasa'nın bazı maddelerini iptal ettiğini hatırlattı. Anayasa Mahkemesi'nin buna ilişkin gerekçeli kararını daha açıklamadığına işaret eden Ayan, gerekçeli kararının yayınlanmasından sonra müvekkilinin aftan yararlanacağını söyledi. Ayan, bu nedenle Mezarcı'nın müşahade altına alınması yönündeki kararın geri alınmasını istedi.

Başkan Yılmaz, Avukat Ayan'ın isteminin, Anayasa Mahkemesi'nin 4616 sayılı Yasa'nın bazı maddelerini iptaline ilişkin gerekçeli kararının yayınlanmasından sonra değerlendirilmesine ve Mezarcı'nın müşahade altına alınması için yazılan müzekkere yanıtının beklenmesine karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Mezarcı'nın birleştirilen dosyasında yer alan ilk iddianamede, gönderdiği bir mektupta, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hakaret ettiği, hükümetin manevi şahsiyeti, devletin askeri ve emniyet kuvvetleri ile adliyenin manevi şahsiyetini tahkir ve tezyif ettiği kaydediliyor.

Ä°kinci iddianamede de Mezarcı'nın, 1 Temmuz 1997'de dönemin AdaletBakanı Oltan Sungurlu'ya gönderdiÄŸi yazı ile TCK'nın 159/1. maddesine muhalefet ettiÄŸi öne sürülüyor. Mezarcı hakkında, TCK'nın 159/1 maddesinin iki defa uygulanması suretiyle 2 yıldan 12 yıla kadar ağır hapis talep ediliyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!