Hasan Ali Yücel'e teşekkürle başladı

Güncelleme Tarihi:

Hasan Ali Yücele teşekkürle başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 14:18

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer görevini Nabi Avcı’ya devretti. Avcı, konuşmasına efsane Milli Eğitim bakanlarından Hasan Ali Yücel’e teşekkür ederek başladı. Avcı sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Hüseyin Çelik, Nimet Baş’a ve son olarak sayın Bakanı Ömer Dinçer’e bugüne kadar bu bakanlığı böyle bir yere getirdiği için teşekkür ediyorum. Üzerine yeni şeyler inşa edeceğimiz bir bakanlık devrediyorsunuz. Bunun için geceli gündüzlü çalıştığınızı, bunun verimlerini de nasıl almakta olduğumuzun yakından şahidiyim Milli Eğitim Komisyonu Başkanı olarak.  Kadim dostluğumuza güvenerek biliyorum ki bundan sonra da başımız sıkıştığında sizden yararlanacağımızı biliyorum. Bir de bugün karne alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

İnşallah el birliğiyle daha ileriye götürmek için, başlattığınız hayırlı hizmetleri dev

Hasan Ali Yücel Kimdir

1897'de İstanbul'da doğan ve aslen öğretmen olan Hasan Âli Yücel, 1934 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nden İzmir Milletvekili olarak meclise girdi ve 28 Aralık 1938-5 Ağustos 1946 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. Köy Enstitüleri'nin de kurucusu olan Yücel, dünya klasiklerinin Türkçeye çevrilmesini sağladı ve ilk resmi ve telifli Türkçe ansiklopedi olan İnönü Ansiklopedisi'nin ön çalışmalarını yürüttü. Onun bakanlığı döneminde Devlet Konservatuvarı'nın kurulması ve Türkiye'nin UNESCO'ya girişi için de çalışmalar yapıldı. Yücel'in dört yıllık çabaları sonucunda 25 Haziran 1946'da Üniversiteler Yasası çıkartıldı. Bu yasayla, yüksek öğretim kurumlarının Bakanlıkla olan "sıkı bağı" önemli ölçüde gevşetilmiş oldu. Hasan Ali Yücel aynı zamanda, ünlü şair Can Yücel'in babasıdır. Şair, babası için "Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim" adlı şiirini yazmıştır.

am ettirmek için, bizde bizden sonrakilere aynı iyi duygularla bu görevi devredebileceğimiz çalışma ortamı diliyorum. Teşekkür ediyor ve sağlık güzellikler diliyorum.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!