Harvard'lı vardı da biz mi evlenmedik

Güncelleme Tarihi:

Harvardlı vardı da biz mi evlenmedik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2004 21:55


Harvard, Yale veya Princeton mezunu akıllı, tatlı, güzel, stil sahibi, iyi yemek yapan kadınlarla, akıllı, eğlenceli, sanatçı ruhlu ve sadık erkeklere benzersiz bir hizmet sunuluyor. Eğer üniversitelerinde okurken eş bulamamışlarsa www.squaredating.com adlı web sitesi sayesinde dünyanın en iyi okullarından mezunların buluştuğu bin 800 kişilik bir çöpçatan kataloğuna bakmaları yeterli. Aylık 25 dolarlık üyelik ücretini ödeyen ve bu okullardan birinden mezun olduğunu kanıtlayan seçkin yalnız kalpler, kendi ayarlarında eş bulmayı umut ediyor: Yetenek, yetenekliyi arıyor.

Kendisi de Harvard ve Cornell mezunu olan sitenin yöneticisi Nicholas Ascheim, Avrupa kıtasından Oxford ve Paris'teki INSEAD mezunlarına da kapılarının açık olduğunu belirtiyor. Bugüne kadar kaç üyelerinin eş bulduğunu açıklamayı reddeden Ascheim, şimdilik bir düğün müjdesi almadıklarını vurguluyor.

Ascheim, diplomaya göre eş seçmenin çok doğal olduğunu vurguluyor ve ''Bu okullardan mezun olanlar tabii ki yetenekli ve akıllı insanlar'' diyor. Elbette bazılarının, cüzdanı kabarık babalarının bağışları sayesinde buralara girdiğini reddetmiyor.

Harvard mezunlarının üçte birinin zaten yine Harvard mezunlarıyla evlendiği belirtiliyor.

ABD'de internetten hizmet veren çöpçatan ajanslarına sadece 2003'ün ilk yarısında 220 milyon dolar harcanmış.

Zengin Japonlar, pahalı otellere karşı örgüt kurdu

Japonya'da otellerin uyguladığı yüksek fiyat politikası giderek artan bir protestocu kitlesi yarattı. Otel sahiplerini fahiş fiyatlarla kelle başı ücret almakla suçlayanlar, tatillerini ucuza getirmek için otomobillerinde uyumayı tercih ediyor. Protestocuların çok büyük bölümü de yıllık kazancı 100 bin doları bulan paralı kesim.

Sahiller ve kayak merkezlerinin yakınlarını tercih eden protestocular, Japonya'daki yaygın umumi tuvalet ve banyo olanakları sayesinde fazla sıkıntıya girmeden tatillerini sudan ucuza getiriyor.

Otellerde 100 doları bulan adam başı ücret vermek yerine otoparklarda geceliği yaklaşık dokuz dolara kalan yerli Japon turistler, minimum konforu sağlayabilmek için otomobillerinde değişiklikler yapıyor. Araçlarının arka koltuklarını çıkaranlar olduğu gibi protest tatilleri için minibüs satın alanlar da var.

Aralarında profesörlerin, işadamlarının ve polislerin de bulunduğu bin 400 kişiyi bulan protestocuların hepsinin de uyku tulumları içinde otomobillerinde uyumaktan memnun oldukları söylenemez.

Protestocularla başı dertte olan otel işletmecileri ise, asi tatilcilere karşı farklı yöntemler uyguluyor. Bazıları otomobillerinde uyuyanları gece yarısı sık sık uyandırarak taciz etme yolunu seçerken, bazıları uzlaşmayı tercih ediyor. Giderek artan sayıda otel, geceliği 18 dolara otopark ve tuvaletlerini kullanıma açıyor.

Protestocu Japon turistlerle oteller arasındaki kavgaya yerel yönetimlerin müdahale edip etmeyeceği merak konusu.

Bedava tatiller koltukları sallıyor

İngiltere ve Almanya yolsuzluk haberleriyle çalkalanıyor. Almanya'da Merkez Bankası Başkanı (Bundesbank) Ernst Welteke'nin bedavaya getirdiği 2001/2002 yılbaşı gecesi partisi şimdi burnundan getiriliyor.

Welteke, Euro'nun dolaşıma girmesi şerefine düzenlenen etkinlik kapsamında iki günlüğüne Berlin'e davet edilmiş. Gelmişken yılbaşını da burada ailesiyle kutlamak için tatilini iki gün uzatmış.

Welteke'nin otel faturası ekstralarla birlikte yedi bin 661 Euro 20 cent tutmuş. Welteke, tatilin iki günlük faturasını Dresdnerbank'a havale ettiğini, faturanın diğer yarısının iş gezisi olarak kabul edildiğini belirtti. Bundesbank yönetim kurulu aldığı son kararla Welteke'yi geçici olarak görevden aldığını açıkladı.

İngiltere'de ise Savunma Bakanlığı'nın silah alımından sorumlu yetkilisi John Porter, savunma sanayi devi BAE Systems'ten hediyeler almakla suçlanıyor. BAE'ye ayrıcalıklar sağlanıp sağlanmadığını araştırmak üzere bir soruşturma komisyonu kuruldu.

Porter'ın aldığı hediyelerin listesi ilginç: Paris'te Bristol otelde konaklama, 300 dolarlık hafta sonu tatili, Londra'da My Fair Lady müzikaline iki kişilik bilet, Neil Diamond konserine iki kişilik bilet (120 dolar), Suudi zenginlerin özel uçaklarının Heathrow'a inişi için özel izin (Suudilere ait özel jetlere iniş izni verilmiyor).

Müzede yumurta bayramı

İçinde sürpriz oyuncaklar bulunan yumurta çikolatalar için, herkese ve her şeye kısmet olmayacak bir doğum günü partisi düzenleniyor. Frankfurt'ta bir müzede sergiyle 30'uncu yaşını kutlayan Ferrero'nun Kinder Sürpriz yumurtalarının büyüsüne sadece çocuklar değil büyükler de kapılmış. Sergilenen iki bin oyuncağın büyük bölümü eski bir Doğu Almana ait. Nadir bulunan oyuncaklar sekiz bin Euro'ya kadar alıcı buluyor. Sadece Almanya'da sürpriz yumurta oyuncaklarını biriktirenlerin sayısı 300 bin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!