Harry Potter'a sınav molası

Güncelleme Tarihi:

Harry Pottera sınav molası
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 10:50

Harry Potter serisinin yeni halkası ”Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix” filminin çekimlerine, genç oyuncuların sınavları nedeniyle Mayıs'ın ortalarından itibaren 2 ay süreyle ara verilecek.

Haberin Devamı

Empire dergisi, çekimlerine 5 hafta önce başlayan filmin yapımcısı David Heyman ve filmin meşhur Harry Potter'ı Daniel Radcliffe ile görüştü.

Radcliffe, beşinci kez bu film için kamera karşısına geçtiğini ve çekimlerin gayet iyi devam ettiğini belirtti. Yeni yönetmen David Yates'in Harry Potter'ı duygusal bir yolculuğa çıkardığını ifade eden genç oyuncu, uyumlu çalıştıklarını söyledi.

Yapımcı David Heyman da Hagrid'in dev kardeşi Grawp'ın da kadroya eklendiğini ve bunun da filmde bazı teknolojik yeniliklere neden olduğunu kaydetti.

Beşinci kitabı beyaz perdeye aktarmanın kendilerini biraz yorduğunu anlatan Heyman, bu kitabın diğerleri kadar popüler olmadığı yönünde yorumların yapıldığını da hatırlattı. Heyman, “Ama bu kitap benim favorim. Üçüncü ve beşinci kitapları seviyorum” dedi.

Haberin Devamı

Filmin çekimlerini Mayıs ayının ortalarına kadar sürdüreceklerini ifade eden Heyman, “Daha sonra çocukların sınavlarına girmesi için 2 ay ara vereceğiz. Sonra yeniden Temmuz'da başlar ve Ekim ya da Kasım'a kadar çekimleri sürdürürüz” açıklamasında bulundu.
  
EFSANE GERİ DÖNÜYOR
  
Yönetmenliğini David Yates'in üstlendiği “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı”nın senaryosunu Michael Goldenberg kaleme aldı.

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Imelda Staunton, George Harris, Helen McCrory, Natalia Tena, Kathryn Hunter, Evanna Lynch, Gary Oldman, Harry Melling, Richard Griffiths, Fiona Shaw, Sian Thomas, Jason Boyd, Richard Macklin ve Charles Hughes'un başlıca rollerini üstlendiği filmin 2007 yılının Kasım ayında seyirciyle buluşması planlanıyor. Filmin öyküsü kısaca şöyle:

Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki beşinci yılında Harry, hayatını cehenneme çeviren pek çok şeyle başa çıkmak zorundadır. Yaz tatilini yanlarında harcadığı sevimsiz ve sürekli kendisine kötü davranan akrabaları, Sihir Bakanlığı, öncekileri mumla aratan karanlık sanatlara karşı savunma öğretmeni onu sıkıntıya sokmaktadır.

Varlığını her zamankinden çok hissettiren Voldemort da bunların üzerine adeta tuz biber olmaktadır. Kendisine çok yakın birinin ölümüyle de sarsılan Harry için bu okul yılı oldukça zor geçecektir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!