Harry Potter çılgınlığında son perde

Güncelleme Tarihi:

Harry Potter çılgınlığında son perde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Rusya'dan ABD'ye, Çin'den İngiltere'ye bütün dünla Harry Potter'a koştu... İngiliz yazar J.K. Rowling tarafından kaleme alınan ve küçük büyücü Harry Potter’ın maceralarını anlatan serinin yedinci ve son kitabı, bugünün ilk saatlerinde dünya çapında satışa sunuldu. Kitapçıların önünde uzun kuyruklar oluştu. <1+>Foto-galeri

Haberin Devamı

HERKES HARRY POTTER'A KOŞTU- Foto-galeri

Amerika’da internetin en büyük kitap satıcısı Amazon.com, roman piyasaya çıkmadan 2.2 milyon sipariş alındığını duyurdu. Potter hayranları, tüm dünyada kitapçılar önünde gece yarısı kilometre uzunlukta kuyruklar oluştururken, bazı gazete ve internet sitelerinin romanın sonunu önceden açıklaması tartışma yarattı.

Harry Potter serisinin son kitabının nasıl biteceği aylardır tartışılıyor. Sabırsız okuyucular için Le Parisien’deki habere göre serinin sonu şöyle bitiyor:

"Harry Potter, son maceradan 19 yıl sonra, beraberinde çocukları Lily, James ve Albus olmak üzere Hogwarts sihirbazlık okuluna gitmek üzere trene biniyorlar. Yıllardır ileri sürülen tüm spekülasyonların aksine, genç sihirbaz kitapta ölmüyor. Kitabın sonunda Ginny ile evlenmesine rağmen Hermione ve onunla evlenen Ron kadar mutlu olamıyor. Sonuç mutlu bir son gibi görünse de, aslında çok derin bir acı ve üzüntüyle kapanıyor. Zira serinin başkahramanları hayatta kalsa da, 6 yakın arkadaşı dünyayı Voldemort’dan kurtarmak için canlarını feda ediyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!