Harran'a uydulu eğitim

Güncelleme Tarihi:

Harrana uydulu eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

HARRAN Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile yaptığı işbirliği sonucu, öğretim üyesi açığı sorununu uydu aracılığıyla verilecek eğitimle çözecek.

Rektör Prof. Dr. Uğur Büyükburç, öğretim üyesi ihtiyacını karşılamada önemli bir adım atarak, ‘uzaktan eğitim’ adı verilen ‘Sencrom Interaktif’ sistemi kurduklarını, bu iş için 250 bin dolar (Yaklaşık 150 milyar lira) harcadıklarını söyledi.

Sistem sayesinde, İstanbul Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğretim üyelerinin verdikleri dersleri, uydu aracılığıyla Harran Üniversitesi'ndeki bir dershanede izleme olanağına kavuşacaklarını bildiren Prof. Dr. Büyükburç, şöyle konuştu:

‘‘Bu sistemle öğretim üyesi açığını kapatmada önemli aşama sağlayacağız. Bu konuda bize maddi ve manevi destek sağlayan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na teşekkür ediyorum. ’’

İstanbul Üniversitesi'nden gelen 4 kişilik teknik heyetin çalışmalarını tamamladığını bildiren Prof. Dr. Büyükburç, ‘‘Şimdilik sistemden bir dershane yararlanacak. Dershane sayısını 3'e çıkarmak istiyoruz. Sistemden başlangıçta Fen-Edebiyat, Mühendislik, İktisat ve Veteriner fakültelerimiz yararlanacak’’ dedi. ŞANLIURFA / a.a.

Sabancı'nın hedefi dünya üniversitesi

YENİ bir üniversite olan Sabancı Üniversitesi, 1999-2000 eğitim yılında öğrencileriyle buluştu. Hacı Ömer Sabancı Vakfı tarafından kurulan üniversite, ‘‘Farkımızı anlatırsak başarırız’’ diyerek yola çıktı ve farklı bir eğitim anlayışı ile bu yıl ikinci dönem öğrencilerini almaya hazırlanıyor.

Üniversite, kampusünden öğrencilere sağlanan sosyal aktvite olanaklarına kadar; eğitiminden lisans programlarının isimlerine kadar farklılığını ortaya koyuyor ve dünya üniversitesi olmayı amaçlıyor.

Adres: Sabancı Üniversitesi 81474 Orhanlı-Tuzla

Tel: (0216) 483 90 00

Fax: (0216) 483 90 05

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!