Harlem Çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Harlem Çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2003 01:45

Güneydoğulu çocuklara yankesicilik ve kapkaç yaptırıp haraç toplatan Fırat Delibaş'ın çetesi, müthiş bir operasyonla yakalandı. Delibaş'ın, kurduğu çeteyle Beyoğlu'nu Harlem'e çevirdiği ortaya çıktı.

İstanbul polisi Beyoğlu'nda kapkaç, yankesicilik ve haraç çetesini yöneten Ağa lakaplı, Diyarbakırlı Fırat Delibaş ve çetesine yönelik operasyon için üç ay hazırlık yaptı. Beyoğlu Çukur Mahalle'de çete üyesi çocukların toplandığı 30 ev tek tek fotoğraflandı, yöneticiler teker teker belirlendi. ABD'de kanunun giremediği semt olarak bilinen Harlem'in bir benzerini Beyoğlu'nda yaratan Fırat Delibaş'ın ise her gece ayrı evde kaldığı, sık sık yer değiştirdiği tespit edildi.

110 kişi yakalandı

Operasyon, pazartesi sabaha karşı 04.00'te başladı. 90 kişilik polis ekibi, çete üyelerine ait 30 ayrı adrese aynı anda baskın yaptı. Operasyona 200 Çevik Kuvvet polisi de destek verdi. Çukur Mahalle'yi ablukaya alan polis, Derya Tuna'nın bacağından vurulması olayıyla adını duyuran Fırat Delibaş'ın 110 adamını yakaladı. Delibaş ise besteci Cengiz İmren'in Sarıyer'deki evinde İmren'le birlikte gözaltına alındı.

Robin Hood olma hevesi

Adı Güneydoğu'da ağızdan ağıza dolaşan Delibaş'ın çetesine girmek için çocukların evden kaçıp İstanbul'a geldiği ortaya çıktı. Yerli Robin Hood olma takıntısı bulunan Delibaş'ın çete üyelerine, ‘‘Buralarda bar işletenler, dükkán açanlar zengin adamlar. Her gece milleti kazıklıyorlar. Biz de onların haram paralarını alacağız’’ dediği kaydedildi.

Trilyonları ve 5 yarış atı var

Trilyonlarca liralık bir servetin sahibi olduğu iddia edilen Fırat Delibaş'ın 5 yarış atının bulunduğu tespit edildi. Delibaş'ın yarış camiası ile iç içe olduğu, birçok jokeyle irtibatının bulunduğu bildirildi.

Kameralı özel güvenlik sistemi

Çetenin, giriş ve çıkışlara yerleştirdiği kameralarla Çukur Mahalle'yi 24 saat kontrol ettiği, bölgeye giren şüpheli ve yabancı kişilerin böylelikle izlendiği ortaya çıktı. Operasyonda, 480 gramı Cengiz İmren'in Sarıyer'deki evinde olmak üzere yaklaşık 1 kilo esrar ele geçirildiği açıklandı. Gözaltına alınan 110 kişiden 64'ü, dün ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çetenin kasası Hanımağa

Çete üyeleri tarafından getirilen paraların Fırat Delibaş'ın en güvendiği isim olan ‘‘Hanımağa’’ lakaplı Sevgi Özöcal’da toplandığı kaydedildi. Özöcal'ın, bu paralardan çocuklara paylarını verdiği, çeteye göz yuman polislere para dağıttığı, kalan parayı ise Fırat Delibaş'a teslim ettiği bildirildi.

Serengil'den iç çamaşırı

Çete üyeleri arasında Ağa lakabı ile tanınan Fırat Delibaş'ın korumasının ise ‘‘Devlet’’ lakaplı polis memuru Efraim Yücel olduğu belirlendi. Açığa alınan Yücel'in, bazı polislerle Fırat Delibaş'ın irtibatını sağladığı ve korumalık yaptığı bildirildi. Seren Serengil, önceki akşam gözaltında tutulan eski sevgilisi Cengiz İmren'i ziyaret edip iç çamaşırı getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!